Hvad mere / Dokumentation / Mål og undervisningsplaner / Undervisningsplan for de enkelte fag / Naturfagene geografi, biologi og fysik/kemi

Naturfagene geografi, biologi og fysik/kemi

Naturfagene geografi, biologi og fysik/kemi introduceres som fag allerede i indskolingsfasen, dels som en del af den faste undervisning, hvor eleverne gøres fortrolige med fagenes begreber og arbejdsmetoder, dels som tilvalg hvor eleverne har mulighed for at forfølge deres interesseområder. Vi har valgt ikke at kalde faget natur- og teknik som i den almindelige skole, da vi har erfaret, at eleverne er mere trygge ved at forholde sig til indholdet i naturfagene, når de allerede fra starten introduceres til de tre delområder. Der arbejdes meget konkret med fagene: i lokalområdet, med eksperimenter osv., så eleverne får konkrete fysiske oplevelser at knytte deres undren og faglige teorier på. Haven på Næstved fri økologisk havebiotop med lysthus, drivhus og flersædskifte. Denne og skolens øvrige have og omgivelser inspirerer og tilgodeser, at skolens elever kan få konkrete oplevelser af biologisk art sammen med deres lærere. I mellemtrinsfasen tilbydes fagene i flere niveauer dels som målrettede værktøjsfag nomener kategorierne informationssøgning, opgaveskrivning, fremlæggelse. I tilrettelæggelsen skeles til slutmålene for fagene. I udskolingsfasen arbejdes mod at skabe overblik inden for hvert af fagene. Der skrives rapporter i biologi og fysik/kemi. Fysik/kemi-undervisningen flyttes i forårshalvåret til Holmegaardsskolen, der har et stort nyetableret fysik/kemi-lokale. Eleverne når således at lære lokalet at kende inden prøveaflæggelsen, som foregår på Holmegaardsskolen.