Praktisk musiske fag

De kreative fag er på Næstved Fri Skole en del af dagligdagen og spiller derudover en stor rolle i forbindelse med traditioner som forårskulturfesten og nissedukketeateret. Billedkunst tilbydes som åbent værksted og som kurser løbende.Billedkunstværkstedet er åbent for elever efterhånden som de er godkendt til at anvende de forskellige materialer. Sløjd tilbydes som en del af særlige projekter og som hjælpefag i forbindelse med andre aktiviteter. Kurser rummende sløjdfaglige aktiviteter tilbydes. Håndarbejde tilbydes ligeledes løbende dels som særlige aktiviteter eventuelt i forbindelse med projekter dels løbende i perioder. Den årlige dukketeatertradition ved juletid rummer fx håndarbejdsaktiviteter ved udformning af diverse hånddukker, sløjd- og billedkunstaktiviter i forbindelse med kulisser. Hvert år afholdes i foråret en kulturfest, hvor forskellige grupper af elever gennem kreative aktiviteter i showform viser, hvad de har arbejdet med. Kulturfesten er et stort kreativt arrangement, der stiller krav om mange former for praktisk musiske opgaver, der skal løses. Musik både som solooptræden og gruppeoptræden er en stor del af arrangementer.