Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
26/3 2012 - NFS NYT 7

Nummer 7

 
Caféen i Kolossalen
Igennem længere tid har det været svært at få café-området i Kolossalen til at fungere med hensyn til oprydning og rengøring. Der bliver efterladt beskidt service, toaster mm bliver ikke rengjort efter brug, der bliver eksperimenteret med opvarmning af diverse madvarer. På skolemødet har det været foreslået, at caféområdet blev lukket, revet ned og omdannet til noget nyt. Endnu er dette ikke blevet vedtaget – en gruppe af de større elever ønsker at bevare caféen og har derfor taget ansvaret for at få den til at fungere – også mht til oprydning og rengøring.

For at støtte dem er det blevet vedtaget, at Urskovselever KUN må benytte caféen sammen med ældre elever eller voksne. Desuden at der lægges en strammere kurs over for elever, der viser ligegyldighed eller manglende evne i forhold til at rydde op efter sig selv. De vil gennem retsmødet miste muligheden for at benytte caféen.

Urskovselever anbefales derfor ikke at have mad med, der absolut kræver opvarmning. De kan komme ud for ikke at kunne finde en person, der har tid til at hjælpe dem.

Caféen er et godt eksempel på et elevprojekt. Den har været fantastisk, da den havde sin blomstring – med salg af drikkevarer og sunde lækkerier som supplement til den medbragte frokost. Den krævede rigtig mange ressourcer og var lærerig at være en del af. De fleste af de oprindelige initiativtagere er ikke længere på skolen, og for at den kan fortsætte, er det nødvendigt at andre elever overtager og dedikerer en del af deres skoledag til at vedligeholde den.

Det er svært at give slip på privilegier, der er blevet selvfølgelige – det er dog en del af skolens fleksible liv, at det også skal til indimellem, og at det blot giver plads til noget nyt!!!


 
Nyt initiativ: Skoleposten
Et hold Gopler-elever med Tea i front har starten en månedsavis ”Skoleposten” – den udkommer i papirudgave og er tilgængelig i et lille oplag, som bliver lagt frem i den lille indgang, når den udkommer. Hermed et uddrag:

Boblerne og Ballonerne er i gang med et projekt

Deres lærer har valgt at sætte dem sammen i hold. Projektet skal handle om ´Vores fremtid´. Vi har interviewet Rikke om projektet.

Rikke er i gruppe med Markus og Malthe. Hun er glad for emnet og synes, det går godt: ”Ja, det går faktisk rigtig fint. Vi skal lige have nogle Power Points færdige”, siger Rikke. Men fortæller også, at det kan være svært at enes. Projektet er færdigt d. 4. marts.

Rikkes hold fik rigtig meget ros for deres projekt, og Rikkes hold fik 10 i karakter.

Skrevet af Liv (F S) Bastrup


 
UP WITH PEOPLE
En henvendelse fra UpWithPeople: ”Værtsfamilier søges i påsken”. Der ankommer en gruppe unge mennesker fra 21 ”fremmede” fra lande d. 2. til d. 9. april – Har du/I plads til en ”fremmed”, kan I henvende jer til Kit fra UpWithPeople på 30 58 88 60.

 
Madkasser
En bunke af glemte madkasser er i øjeblikket ved at vokse sig så stor, at vi vil være nødt til at gøre noget drastisk ved den – (som fx at køre den på lossepladsen).

Da det nok især er de mindre elever, der hentes og bringes til skolen, der glemmer madkasser, bedes I hermed huske at tjekke bunken, når I henter jeres børn. Fredag er sidste chance.


 
Madkasser
En bunke af glemte madkasser er i øjeblikket ved at vokse sig så stor, at vi vil være nødt til at gøre noget drastisk ved den – (som fx at køre den på lossepladsen).

Da det nok især er de mindre elever, der hentes og bringes til skolen, der glemmer madkasser, bedes I hermed huske at tjekke bunken, når I henter jeres børn. Fredag er sidste chance.


Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk