Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
8/5 2012 - NFS NYT 11

nummer 11

 
!!!HUSK!!! ArbejdsWeekend på skolen den 9.-10. juni
!!!HUSK!!! ArbejdsWeekend på skolen den 9.-10. juni

 
Brev fra den ny-udnævnte bestyrelsesformand

Brev fra den ny-udnævnte bestyrelsesformand, Julie Pi (mor til Emma og Vera):

Ja, så var der generalforsamling og cafémøde igen i år. Det var ikke lige så godt vejr som sidste år, men ellers var det endnu engang et rigtig fint arrangement med en god balance mellem det formelle og det uformelle. 
Det slår mig hver gang hvor utrolig vigtige de arrangementer er. Generalforsamlingen er jo selvfølgelig uundgåelig og formel, men den har så meget andet med sig. Hvert år bliver jeg så overrasket over hvor meget det betyder for mig og for bevidstgørelsen af min holdning til skolen, at høre Birgit Trier Frederiksen, den tilsynsførende, fortælle om sine iagttagelser. Hun har altid nogle meget seriøse og positive betragtning og holder derudover skolen op mod den generelle udvikling i samfundet. Det løfter mig lige et niveau op over hverdagen og giver mig et værdifuldt supplement til mine egne betragtninger af mine børns trivsel – og så er det lutter positive sager hun fortæller og det kan da ikke andet end gøre mig i super godt humør.

Og så er der jo økonomi på dagsordnen – og ja det har da ry for at være dræbende kedeligt, men det er dog - for at vores lille private skole kan blive ved med at eksistere - en forudsætning at der er penge i kassen. Og med det in mente er det en tilbagevendende tilfredsstillelse at se at skolen er usædvanlig god til at lægge budgetter og navigere efter dem. I den forbindelse er det på sin plads at nævne at Anders Rahbæk fra bestyrelsen, for 6. år i træk, har haft en seriøs finger med i spillet, når der bliver lavet budget og regnskab – tak for det Anders!

Og så har jeg slet ikke nævnt det måske vigtigste – at der er valg til bestyrelsen. Bestyrelsen er ledelsens forlængede arm. Bestyrelsen er dem, der sammen med skolens ledelse, tegner skolens udvikling og derudover holder øje med at skolens drift og vedligehold går som det skal. Det er såmænd et ret betydningsfuldt organ, og vi forældre bestemmer jo hvem der skal sidde i det – altså os der møder op…… J

Vi har den fine tradition at vi før generalforsamlingen har nogle drøftelser der relaterer sig til skolen. I år havde vi cafemøder, hvor forældre og lærere selv kunne komme med forslag til emner de gerne ville diskutere i en gruppe som de så selv skulle styre. Forældrene skulle vælge sig på emner/grupper, hvorefter vi havde ca. 45 min til at drøfte de forskellige emner.

I år blev følgende emner diskuteret:

 

  • Kulturfest/uge med forældre-hjælp
  • Pædagogisk dialog mellem forældre og lærere
  • Kommunikation forældrene imellem og forældres tilknytning og informationsbehov, når de ikke kommer dagligt på skolen.

 

Hanna har skrevet et fint referat fra dagen som jeg kun kan anbefale jer at læse.

 

Som et positivt output fra cafemøderne er der arrangeret dialogmøde på skolen d.10.5 kl.16.30, hvor vi skal tale om skolens værdisæt udmøntet i dagligdagens pædagogik fra makroniveau til mikroniveau, og hvordan det giver sig til udtryk i børnenes læring. Der er plads til alle – kom og deltag i en værdifuld snak J

 

Men men men med al det gode jeg har nævnt har jeg endnu ikke hevet giraffen op af hatten – for hvert år taler Tove. Det er så berigende at høre Tove fortælle om tankerne bag skolen; værdierne, demokratiet, dagligdagen og samtidig se øjnene stråle. Det sætter det hele i perspektiv. Og hvis jeg nogen gange tænker at jeg ikke forstår hvordan alt det gode der sker på skolen kommer til at ske – så ved jeg det der…., når jeg hører Tove fortælle om tankerne bag.

 

Kærlig hilsen Julie – den nye formand 
Forældredrevet kulturuge

På cafemødet i lørdags var vi en gruppe forældre der snakkede om at lave en forældredrevet kulturuge på skolen.

Der var stor opbakning, og der er mange forældre med kompetencer inden for musik, teater, billedkunst og andre kunstformer.

Måske er der hermed endda basis for at lave en slags ' kunst og kultur, forældregruppe '

Vi vil mødes og snakke videre om hvordan vi gør det, og hvis der er flere forældre der har lyst til at være med, så kontakt Dorthe på 28 92 85 87 ellerdorthe@realproduktion.dk.

Man behøver ikke at kunne noget specielt rent fagligt for at være med.


 
Fra GF i øvrigt

Referat, formandens beretning, den tilsynsførendes rapport vil blive sendt ud i løbet af ugen.


 
Hej alle

Da der kun var tre som henvendte sig vedr. fælles konfirmationsforberedelse i Rislev Kirke, giver det ikke mening at fortsætte med denne løsning.

Jeg vil derfor ikke længere forsøge at få det flyttet fra Fensmark til Rislev Kirke, og beder jer derfor selv om at arrangere konfirmationsforberedelse for jeres børn.

Med venlig hilsen

Teddy Hansen – far til Tobias H.


 
Stillads

I løbet af næste uge vil der blive sat et stillads op ved gavlmuren ud til p-pladsen. Gavlen skal grundmales for senere at blive mere kunstnerisk malet af en lokal kunstner og nogle elever i forbindelse med temaugen fra den 21. til den 25. maj.


 
Kalender

St. Bededag

Fred. 4. maj 2012

 

Skriftlig afgangsprøve i dansk skriftlig fremstilling (stil)

Mand. 7. maj 2012

Kl. 9:00-12:00 Dørene lukkes kl. 8:50

Sundhedsplejersken på besøg vedr. 1. klasse

Tirsd. 8. maj 2012

Kl. 8:30-13

FA UDTRÆKSPRØVE i skriftlig tysk

Onsd. 9. maj 2012

Kl. 9:00-12:00 Dørene lukkes kl. 8:50

FA UDTRÆKSPRØVE i skriftlig fransk

Torsd. 10. maj 2012

Kl. 9:00-12:00 Dørene lukkes kl. 8:50

Dialogmøde kl. 16:30 for forældre og ansatte

Torsd. 10. maj 2012

NYT INITIATIV!

FA UDTRÆKSPRØVE i geografi

Tirsd. 15. maj 2012

Kl. 13:00-13:30 Dørene lukkes kl. 12:50

Kr. Himmelsfartsdagsferie

Torsd. 17. maj 2012

Sønd. 20. maj 2012

Temauge

Mand. 21. maj 2012

Fred. 25. maj 2012

ÅBENT HUS m/temauge-udstilling fra kl. 12 til 15

Fred. 25. maj 2012

 

Pinseferie

Lørd. 26. maj 2012

Mand. 28. maj 2012

Grundlovsdag

Tirsd. 5. juni 2012

 

Arbejdsweekend

Lørd. 9. juni 2012

Sønd. 10. juni 2012

Pædagogisk Dag for ansatte Forældre passer skolen

Fred. 22. juni 2012

Flora er tovholder

Sommerferie 2012

Lørd. 30. juni 2012

Sønd. 12. aug. 2012

Alle datoer er inklusive.


Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk