Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
17/9 2012 - NFS NYT 18

Nummer 18

 
Den frække fødselsdagssang

Der var engang én på skolen, der hadede fødselsdagssange. Tippe og hendes to børn, der gik på skolen, tænkte, at hun ikke ville hade en helt anderledes fødselsdagssang, de kendte. Det var ”den frække”. Og hun elskede den, og den bredte sig gennem børnene, der ofte valgte den som fødselsdagssang – ikke på skolen, men til sammenkomster uden for skolen. Efterhånden kendte alle den, og det blev naturligt, at den også blev sunget på skolen.

Oprindeligt stammer sangen fra murerHans, som Tippe har lært den af for mange år siden. Den er blevet sunget i skurvognene, der findes mange versioner af den, men et fælles træk er, at de alle er frække.

Mange børn, især drenge, holder op med at synge, når de bliver halvstore – måske skyldes det, at de traditionelle sange er for pæne og for pædagogiske og for kedelige. Før i tiden sang børn det, de voksne sang, det handlede om protest eller om at give udtryk for følelser som glæde og sorg. Børnesange i dag – skrevet for børn – er ofte mere sangøvelser end følelsesudtryk.

Der ligger noget protest i at synge en sang, der så åbenlyst bryder reglerne for, hvad man må sige. Det giver stor glæde sådan at protestere inden for nogle fælles trygge rammer. Samtidig er sangen en udfordring, da den er rigtig svær mht artikuleringen – også for os voksne. Vi oplever en meget stor følelse af fællesskab, når sangen synges! ALLE synger med, eller prøver på det! En god oplevelse for enhver fødselar!

Efter sommerferien har vi tit mange fødselarer – alle der har haft fødselsdag i ferien. Derfor bliver sangen ofte præsenteret for nye forældre - lidt overvældende – på første skoledag!

Kender man ikke sangen, kan jeg henvise til you-tube, hvor jeg ved, en forælder har lagt en optagelse af sangen live ud fra en privat børnefødselsdag.


 
Sundhedsplejerske på Næstved Fri Skole

Nu starter sundhedsordningen op på Næstved Fri Skole for skoleåret 2012-13.

Eleverne tilses hvert andet år dog både i 0’de og i 1. klasse. Derefter i 3. kl., 5 kl. og7.kl. samt afgangsklassen.

Vi starter med 1. kl. onsdag den 12. september 2012. 0´debørnene er så nye, at vi venter med dem, til de er faldet godt til i den almindelige hverdag. Derfor bliver de først indkaldt sidst i skoleåret.

Når jeres børn bliver indkaldt, får de en seddel med hjem, hvor der står dato og tidspunkt på. For 0´de klasserne vil sundhedsplejersken gerne bede om at mor eller far er med denne første gang. De andre årgange deltager forældrene ikke.

Hvis man gerne vil deltage i besøget hos sundhedsplejersken i klasserne efter 0’de, så er man velkommen til at kontakte sundhedsplejerske Helle Kjølhede, på telefon: 4078 4475 og lave en individuel aftale.


 
Nyt fra Skolemødet: Kørekort
Vi indfører nu klippekort til cykler, rulleskøjter, skateboard, løbehjul. Udstedelse af kort starter på mandag, og Kris står for det. Ligesom i den store verden uden for skolen kan man få klip i sit kørekort, hvis man overtræder skolens regler og fx kører uden hjelm – tre klip betyder, at man mister sit kørekort, og dermed muligheden for at køre ”på hjul”. Retsmødet tager sig herefter af, hvor længe der skal gå, før et nyt kørekort kan udstedes.

 

MELD DIG TIL ELLER FRA på skolens hjemmeside til arbejdslørdagen d. 22. september

DAGEN – DU IKKE VIL ”MISS´E”


http://www.naestved-fri-skole.dk?id=746481
 
LUS
Måske er der stadig LUS på skolen – måske ikke. Tjek jeres børn jævnligt. Lusene var i denne omgang i alle aldersgrupper!

 
Kalender

Arbejdsdag på skolen

Lørd. 22. sept. 2012

MELD TIL ELLER FRA på skolens hjemmeside

Bestyrelsesmøde kl. 18:00

Mand. 1. okt. 2012

Pizza kl. 17:30

Lærer/bestyrelsesdag

FLYTTET TIL JANUAR

Lørd. 6. okt. 2012

 

Bestyrelsesmøde kl. 18:00

Mand. 29. okt. 2012

Pizza kl. 17:30

Forældremøde for Balloner  Kl. 19

Tirsd. 6. nov. 2012

 

Bestyrelsesmøde kl. 18:00

Mand. 26. nov. 2012

Pizza kl. 17:30

Bestyrelsesmøde kl. 18:00

Mand. 28. jan. 2013

 

Bestyrelsesmøde kl. 18:00

Mand. 25. feb. 2012

Pizza kl. 17:30

Bestyrelsesmøde kl. 18:00

Mand. 18. marts 2013

 

Generalforsamling

Lørd. 13. april 2013

 

Bestyrelsesmøde kl. 18:00

Mans. 29. april 2013

 


Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk