Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
8/2 2014 - NFS NYT 5

Nummer 5

 
Fastelavnsfest og storekagedag

Fastelavnsfest og storekagedag

Traditionen tro har vi haft fastelavnsfest og storekagedag i dag. Som altid en dag hvor hele skolen syder og bobler af forventning og glæde. Man møder de smukkeste, uhyggeligste og mest opfindsomme kostumer på sin vej rundt på skolen - alt fra smukke prinsesser til monstre, hippier, køleskabe, mariehøns, heste, coladåser ... og ja man kunne blive ved.

Igen i år var de tre festlige tønder dekoreret af Urskovens børn, og det var nogle holdbare tønder. Det krævede nogle ihærdige tøndeslag, at få dem slået ned - ikke mindst Urskovens.

Efter tøndeslagning i Salen gik vi alle tilbage til skolen, hvor der var dækket op med kager, chips og frugt i store mængder. Igen i år var det de lækreste og mest kreative kager, der blev serveret. Måske skulle vi invitere Mette Blomsterberg på inspirationstur næste år :0)

Inden vi gik ombord i kagerne, skulle der lige krones tre kattekonger og -dronninger samt deles diplom ud til de tre bedste dragter i kategorierne: Uhyggeligste, smukkeste og mest skøre. Så var der også lige et diplom for flotteste kage - det var for svært at vælge og tre blev nævnt.

 Tak til alle elever og voksne for en skøn dag. Og tak til gamle elever og tidligere ansatte, som kigger forbi og gør dagen ekstra hyggelig. Og selvfølgelig tak til festudvalget - uden hvem denne skønne dag ikke var mulig.


 
Toves plejeorlov
Tove er tilbage på fuld tid efter vinterferien og i normalt skema. Dog fortsætter Birgitte med fransk i Goplergruppen.

 
Værtsfamilie søges!

KÆRE FAMILIER I NÆSTVED!!!! (eller cykelafstand fra Næstved)

Er der mon ikke en god sød og rummelig familie, der kan huse Felipe fra Chile indtil sommerferien?

Felipe er i Danmark med AFS og har netop været hos os en uge.

Han har værtsfamilie i Faaborg, men er blevet så glad for at være i Næstved, at han ønsker at være her resten af tiden. Felipe føler sig ensom i Faaborg, hvor der ikke sker så meget, mens han i Næstved på den ene uge har fået flere venner.

Jeg kan stå fuldt og helt inde for Felipe – han er en rigtig god dreng. Desværre har vi bare ikke plads til ham.

Felipe har fået lov til at flytte til Næstved af AFS-Fyn, men de kan ikke hjælpe ham med at finde en værtsfamilie.

KUNNE I TÆNKE JER AT VÆRE VÆRTSFAMILIE, så kontakt mig på telefon 3179 3421 eller mail: lailabastrup@hotmail.com - eller spørg Liv.

Med mange forhåbninger – Laila Bastrup (Liv fra ballonernes mor) ang – rigtig god vinterferie til alle!


 
Bestyrelsens kommentar til SøndagsAvisens indlæg om friskoler

Som de fleste sikkert ved, bragte SøndagsAvisen sidste weekend en artikel om friskoler. Dette med en meget ensidig vinkel og med beskrivelser, som vi bestemt ikke kan nikke genkendende til – hverken via Lilleskoleforeningen, som NFS er medlem af, eller via vores egen hverdag. Det vil vores forældrebestyrelse ikke sidde overhørig, og derfor har formanden skrevet en opfordring til avisen om at tage de ”brede briller på” i beskrivelsen af friskolerne og tegne et mere sandfærdigt billede. Brevet kan læses på nedenstående link. Vi linker også til Lilleskoleforeningens bestyrelses reaktion på artiklen herunder:

http://www.naestved-fri-skole.dk/kommentar-til-trods-kaempe-offentlige-tilskud

http://www.naestved-fri-skole.dk/bestyrelsesposten-nr-75-4-februar-2014


 
Nyt fra bestyrelsen

Til bestyrelsesmødet tirsdag den 28. januar var vi en lille, men entusiastisk forsamling, der fik glæden at høre Thomas fortælle om sit (arbejds)liv, mens vi spiste vores pizza. Denne fortælling fortsættes næste møde, og der er udlovet saxofon-spil hertil.

Økonomi: budget 2014

Der bliver en nedgang i statstilskuddet og dermed skolens i skolens indtægt i 2014. Dette som følge af flere faktorer: nye regler for tildeling af specialundervisnings-midler (SU), en lavere koblingsprocent (hvor stor en andel af den gennemsnitlige udgift pr. elev i folkeskolen, som bevillingen til frie grundskoler udgør), samt en lavere gennemsnitlig udgift pr. elev i folkeskolen (besparelser). Dette klares ved at øge elevtallet fra 102 til 106 elever, samt ved en kreativ fordeling af arbejdsopgaver og timer blandt skolens ansatte, og dermed en besparelse i lønudgifter.

Byggeudvalg

Byggeinvesteringer udskydes stort set i 2014. Vi talte også her om forskellige kreative løsninger for at minimere omkostningerne for vedligeholdelse af skolen. Fx. ved hjælp af kyndige forældre (!) og optimal planlægning af arbejdsdage og håndværksprojekter.

Ud over den formelle dagsorden, var der også store diskussioner om skole, fremtid og samfund, om dagens politikere, om kvantefysik, virkelighed og bevidsthed. Det er en gave at være en del af en så engageret og bevægelig bestyrelse. Tak til jer.

Tak også til skolens ansatte, der trods snævrere økonomiske rammer og en travl hverdag holder ryggen rank, hovedet klart og hjertet varmt. Tak!

På vegne af bestyrelsen, og med ønske om en dejlig, snehvid vintertid

Siri


 
Redaktøren er tilbage efter vinterferien
Tove er tilbage som redaktør på NFS Nyt efter vinterferien. Vikaren takker for denne gang!

 
Kalender

Ændringer og nye arrangementer er markeret med fed.

Vinterferie

Lørd. 8. feb. 2014

Sønd. 16. feb. 2014

 

 

 

Bestyrelsesmøde fra kl. 17:30 Revisor kl. 19.00

Tirsd. 4. marts. 2014

NY DATO! 

Bestyrelsesmøde fra kl. 17:30

Tirsd. 25. mar. 2014

 

Ordinær Generalforsamling

Sønd. 30. marts 2014

NY DATO!

Påskeferie

Lørd. 12. apr.  2014

Mand. 21. apr. 2014

St. Bededag 

Fred. 16. maj 2014

 

Sommer arbejdsweekend

Lørd. 24. maj 2014

Sønd. 25. maj 2014

Kr. Himmelfartsdagsferie

Torsd. 29. maj 2014

Sønd. 1. juni 2014

 

 

 

Grundlovsdag 

Torsd. 5. juni 2014

 

Pinseferie 

Lørd. 7. juni 2014

Mand. 9. juni 2014

Sommerferie 

Lørd. 28. juni 2014

Sønd. 10. aug. 2014


Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk