Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
18/6 2014 - NFS NYT 15

Nummer 15

 
Næstved Fri Skole, nye arbejdstidsregler og folkeskolereform
I løbet af det sidste års tid har vi også i personalegruppen her på skolen arbejdet med de nye arbejdstidsregler for lærerne og med folkeskolereformen. Vi er som fri grundskole ikke forpligtet til at følge folkeskoleloven, men påvirkes indirekte ved at ”skulle stå mål med folkeskolen”. Folkeskolereformen har således også betydning for os på NFS. Da NFS desuden har valgt at være prøveskole, forbereder vi eleverne målrettet til at gennemføre folkeskolens afgangsprøve på 9. klassetrin. Ændringer omkring afgangsprøverne påvirker således skolen direkte.

Mht. arbejdstidsreglerne har vi i de tre teams kigget på, hvordan skolen kan fungere optimalt, og dermed brugt de nye regler som et springbræt til positivt at tænke ud af boksen.

Vi er nået frem til at mere fokus på aldersintegrering og dermed udbud af aktiviteter for flere grupper af elever vil være et plus. Vi har kigget på, hvordan vi kan fokusere endnu mere på de særlige veje, vi går på Næstved Fri Skole for at skabe den bedste skole for eleverne og deres forældre. Aldersintegrering, social og personlig udvikling, fællesskabsforståelse, robusthed, livsduelighed, demokrati, fleksibilitet, refleksion og læring er nogle af de kerneværdier, vi arbejder med i det daglige.

Efter sommerferien vil alt være som altid, og alligevel vil der være små ændringer. Hvert år bringer lidt nyt, sådan har det altid været hos os. Reformen består for en stor dels vedkommende af elementer, vi allerede kender på NFS. Fx har vi i året, der gik, haft fag som: ”Modellering”, ”Problemløsning”, ”Ude-matematik”, ”Jungle-engelsk”, LektieCafé mm. Bevægelse indgår dagligt i mange af timerne.
Lærerne vil efter sommerferien i højere grad få tid til fælles planlægning – det er vores oplevelse, at dagligdagen indimellem bliver stresset pga. manglende skemalagt samarbejdstid. De nye arbejdstidsregler giver os mulighed for at lægge tid til samarbejde ind i skemaet.
Idræt bliver fra næste år prøvefag. Bevægelse har vundet indpas mere og mere i vores dagligdag, og nu vil de største elever også få mere fokus på idræt som fag. Der er endnu ikke kommet en prøvevejledning fra undervisningsministeriet, men vi er i gang med at finde NFS-måden at forholde os til idræt som prøvefag.

En udfordring er for os, at vi i højere grad har behov for at få beskrevet, hvordan det lige er, vi gør her hos os. Det er vi i gang med i form af en opdatering af hjemmesiden.

 
Pædagogisk Dag – HJÆLP
 kun én forælder har meldt sig til at hjælpe Flora med at passe skolen J
Der afholdes pædagogisk dag d. 18. juni – denne gang en onsdag. Det betyder, at forældre passer skolen med Flora, Marias mor, som tovholder. Har du mulighed for at hjælpe som ”passer”, kan du ringe til Flora på 27 15 59 54. Det kan varmt anbefales at tage del i skolen på denne måde – forældre fortæller altid varmt om, hvor dejligt det er at være her på en forældre-dag.
DER ER BRUG FOR HJÆLP!!!

 
obs Til forældre i Goplergruppen
Vi vil lige minde jer om, at vi i Goplergruppen rejser til Jylland tirsdag den august og kommer tilbage torsdag den 28. august efter sommerferien Vi håber at få to overnatninger og skønne naturoplevelser med jeres børn på Mols Bjerge, og at børnene får en skøn oplevelse af sammenhold.
På gensyn efter sommerferie. Lærerne i Goplergruppen.

 
Fast haveteam
Charlotte ønsker sig et fast haveteam som en hjælp til at vedligeholde den fantastiske have, som vi rigtig gerne vil bevare som udemiljø og som læringsmiljø til glæde for børn og voksne på Næstved Fri Skole.
Er der mon nogen derude, der kunne tænke sig at stå for et sådant haveteam, eller kunne tænke sig at være med. Charlottes mobil: 2781 0659.

 
Kort tid til udstilling
Børnene fra Goplergruppen, verdensfaget og mediefaget, udstiller deres fotografier på Næstved Bibliotek frem til fredag den 20. juni. Udstillingen " Vores Verden Vores Virkelighed" er en fotoudstilling, som viser, hvordan børnene ser deres verden. Billederne er så flotte, at vi havde ønsket at udstille mange og forstørrede fotos, men af tekniske årsager har vi måttet begrænse antallet og viser nu mindst ét foto fra hvert barn, som de har udvalgt og skrevet tekst til. Fotografierne vises som fotokopier i rammer og som en billedsløjfe på en computer, der står i udstillingen.

Vi håber, at I vil tage på biblioteket og finde udstillingen på højre side af midten: den store udstillingssektion.

på vegne af gruppen Charlotte.

 
EFTERLYSNING

Er der nogen derude, der ligger inde med et digitalt kamera, som de gerne vil af med? Skolen har brug for mange af slagsen fx på arbejdsdage og på ture ud af huset. Afleveres til Tove

 
Kalender

Ændringer og nye arrangementer er markeret med fed.

Fotoudstilling på Næstved Hovedbibliotek

Fra NU

Frem til d. 20. juni 2014
FSA Dansk mundtlig

Tirsd. 17. juni 2014

Fra kl. 9
Pædagogisk Dag

Onsd. 18. juni 2014

Forældrene passer skolen – tovholder er Flora: 2715 5954
Afslutningsfest fra kl. 10
Torsd. 26. juni 2014


Sommerferie
Lørd. 28. juni 2014

Sønd. 10. aug. 2014
1. skoledag efter ferien
Mand. 11. aug. 2014


Goplertur til Mols Bjerge
Tirsd. 26. aug. 2014

Torsd. 28. aug. 2014
Alle datoer er inklusive.

Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk