Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
7/11 2014 - NFS NYT 29

Nummer 29

 
Åben skole på NFS
Torsdag, den 6.11.2014 deltog Næstved Fri Skole i Åben Skole fra kl. 15-18. Der var ca. 14 familier, som besøgte skolen og fik en rundvisning og en snak med både lærere, elever og forældrebestyrelsen. Det var en rigtig hyggelig dag og nogle meget engagerede gæster. Elever og voksne støttede rigtig flot op om arrangementet. I SFO-delen der blev spillet spil, holdt bål i haven og der var kreativt værksted i kolossalen. I Junglen tog Lone og Birgitte imod og fortalte om indskolingen. I Goplergruppen var eleverne aktive med at præsentere skema og svare på spørgsmål – eller de lave undervisningsrelaterede ting. Hos Boblere og Balloner var de klar til at svare på spørgsmål og byde inden for i lokalerne. I kolossalen blev der budt på forfriskninger og mere løs snak.
En rigtig positiv oplevelse med en super opbakning fra alle og nogle rigtig søde familier, som valgte at besøge os.
Tak til alle som bidrog til dagen!

 
Har du et juletræ?
Har du mulighed for at donere et juletræ til NFS juletræsfest i Salen den 18. december 2014, så kontakt venligst Flora på 2715 5954.

 
Ny vikar
Mette (Barnard) blev ikke helt klar til at være tilbage på fuld kraft efter sin 3 måneders orlov. Der er stadig hjemlige ting der trækker. Hun varetager en lille del af sine timer i november måned og næsten dem alle i december.
Tonni er startet i en fuldtidsstilling på en skole i Skælskør, så da han ikke kunne forlænge sit vikariat, har nu en Anders overtaget timerne i Goplergruppen. Anders er læreruddannet. Nogle kender ham måske fra Jernbanegade 10 (JB10), hvor han har været ansat i et par år. Det bliver igen et nyt og frisk pust fra Den store Verden.
Også tidligere elev Marie Kildebæk har haft sin første vikardag på skolen:Velkommen til jer begge.

 
Vi har brug for:
Små sorte økokrydderidåser af metal til vores kreative værksted.

 
Julehjælp
Vi har modtaget en mail fra Dansk Folkehjælp, der uddeler julehjælp til økonomisk hårdt trængte enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år.
Julehjælpen, der har en værdi af kr. 1.500, gives i form af en julekurv med kolonialvarer eller et gavekort a’ kr. 500 til indkøb af kolonialvarer, endvidere vedlægges der 2 gavekort a’ kr. 500 pr. stk. til indkøb af gaver til børnene hos henholdsvis en legetøjskæde og en sportsforretning.
Ansøgningsskema er vedhæftet, men kan også downloades fra Dansk Folkehjælps hjemmeside www.folkehjaelp.dk efter 1 november - eller man kan bestille det pr. post på tlf.: 70220 230.

 
Så er der igen Nyt fra bestyrelsen:
Skolens bestyrelse holdt møde tirsdag d. 28. oktober.
Første punkt på dagsordenen var økonomi. Budget 2015 ser fornuftigt ud, men der er stadig nogle ubekendte, bl.a. støtte til specialundervisning. De nye, nu gældende tilskudsregler er midlertidige, og de fremtidige regler er ikke bekendtgjorte. Der er fortsat god søgning til skolen, og det er jo en af grundforudsætningerne for en sund økonomi, og selvfølgelig også et signal om at skolens tilgang til børn og læring er efterspurgt. Skønt!
Økonomiudvalget fremlagde et forslag til omlægning af lån, der vil give en besparelse på ca. 3.000 kr./måned. Det blev vedtaget.
Vi havde en kort evaluering af arbejdsdagen, som vi har hørt var en god og dejlig dag, på trods af (!) at bestyrelsen ikke havde mulighed for at deltage denne gang. Vi vil igen sige et stort TAK til alle medvirkende, og et særligt tak til Feel-good-forældrene for deres store indsats. Thomas og Dennis søger stadig interesserede forældre til arbejdsweekendudvalget.
Vi havde en lang drøftelse om specialundervisning, og hvorvidt vi skal søge tilskud eller ej. Baggrunden er de tidligere nævnte nye tilskudsregler, der stiller skrappe krav til dokumentation, også af specialundervisning som skolen selv skal finansiere. Vi besluttede at søge midlerne og håbe på bedre vurderingskriterier (og at sørge for at kunne tilbagebetale, hvis nødvendigt).
Endvidere talte vi om skolebus igen og besluttede at gøre et nyt forsøg hos kommunen, trods at det ikke virker særligt lovende.
Vi talte om Åben skole-arrangementet, hvem der deltager, og hvorvidt vi skulle udsende delegationer til andre skoler. Vi diskuterede, hvordan vi kan forbedre samarbejdet med fx Tybjerg Lilleskole og Ringsted Lilleskole.
Lederskifte: Bestyrelsen drøftede det materiale (idéer, ønsker og konkrete forslag fra skolens ansatte) som blev indsamlet efter ”lederskifte-workshoppen” med skolens medarbejdere. Bestyrelsen holder ekstra møde om det videre forløb i den kommende uge.
De bedste, farverige, klare efterårshilsner,
på vegne af bestyrelsen
Siri Steinholtz

 
Skolens tilsynsførende på besøg
Onsdag d. 12. november får vi besøg af skolens certificerede tilsynsførende, Birgit Trier Frederiksen. Birgit har været skolens forældrevalgte tilsynsførende i en del år efterhånden og blev på sidste generalforsamling valgt til at endnu en 4-årig periode, nu som certificeret. Undervisningsministeriet har nylig indført en certificering af tilsynsførende over hele landet, sandsynligvis for at sikre tilsynets kvalitet. Birgit gennemgik et kursus sidste efterår og er dermed fuldt opdateret.
Der bliver hvert år udfærdiget en tilsynsrapport, som kan findes på skolens hjemmeside.

 
Kalender
Terminsprøver for Ballonelever
Mand. 10. nov. 2014

Fred. 14. nov. 2014
Besøg af skolens tilsynsførende Birgit Trier Frederiksen
Onsd. 12. nov 2014

Sundhedsplejerske 0. kl.
Torsd. 20. nov. 2014

Bestyrelsesmøde kl. 17:30
Tirsd. 25. nov. 2014

Julearrangement
Torsd. 18. dec. 2014

Juleferie
Tirsd. 23. dec. 2014

Sønd. 4. jan. 2015
Bestyrelsesmøde kl. 17:30
Tirsd. 27. jan. 2015

Vinterferie – uge 7
Lørd. 7. feb. 2015

Sønd. 15. feb. 2015
Bestyrelsesmøde kl. 17:30
Tirsd. 24. feb. 2015

Bestyrelsesmøde kl. 17:30
Tirsd. 24. mar. 2015

Påskeferie – uge 14
Lørd. 28. mar. 2015

Mand. 6. apr. 2015
Ordinær Generalforsamling
Sønd. 12. apr. 2015

Sæt X i kalenderen
Stor Bededag
Fred. 1. maj 2015

Krist Himmelfartsferie
Torsd. 14. maj 2015

Sønd. 17. maj 2015
Pinseferie
Lørd. 23. maj 2015

Mand. 25. maj 2015
Grundlovsdag
Fred. 5. jun. 2015

Sommerferie
Lørd. 27. jun. 2015

Sønd. 9. aug. 2015
Alle datoer er inklusive.

Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk