Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
6/2 2015 - NFS Nummer 4 2015

Nummer 4

 
Læs den nyeste udgave af elevmagasinet ”Det Gode Liv” her:
 

http://https://drive.google.com/file/d/0BzDjyqsyI50qYzk3U0pNb0hla00/view?usp=sharing
 
CV-dag i Goplergruppen
Seks fredage i løbet af vinteren og foråret tager eleverne i faget ”CV-dag” med Charlotte til hendes huse i Myrup. Her foregår undervisning i ”fag på tværs” – nogle gange med gæstelærer. Her vedhæfter vi en beskrivelse af den første dag hos Charlotte i januar. Det er børnene selv, som har skrevet teksten og beskrevet dagen.
HUSK. At besøge udstillingen af fotos mv. fra dagen. Udstillingen er på trappen op til Goplerområdet på skolen. Der er mange dejlige stemningsbilleder fra en lærerig og hyggelig dag i skønne omgivelser.

 
Pædagogisk dag onsdag d. 28. januar
Endnu en gang havde personalet mulighed for at mødes uden for skolens rammer og gå i dybden med emner og ideer, der bare ikke er tid til at arbejde så intenst med i den almindelige skolehverdag. Det er fantastisk og berigende at have denne mulighed.
Og som altid kan dette ikke lade sig gøre uden den store opbakning, vi får fra forældrene, som passer skolen – og fra de som stiller op på andre måder ifm. dagen. Så stor tak til alle for opbakningen.

 
Nye krav til afgangsprøver
Fra næste skoleår (2015-16) overgår alle afgangsprøver til en web-baseret model. I den forbindelse bliver en PC det centrale værktøj for de store elever i undervisningen. Derfor er det besluttet – både i personalegruppen og i bestyrelsen – at fra og med 1.8.2015 skal alle Bobler- og Ballonelever medbringe egen PC i undervisningen. Mere information følger herom til de to grupper af elever senere. Har I spørgsmål inden da, er I velkomne til at kontakt Tonny.

 
Nyt fra bestyrelsen
Årets første bestyrelsesmøde blev afholdt tirsdag den 27. januar. Vi var ikke så mange, men beslutningsdygtige (min. tre af fem bestyrelsesmedlemmer skal være til stede).
Økonomi: Økonomiudvalget indstillede til, at en del af skolens kapital flyttes til Merkur Bank, der har friskoler, som en udvalgt målgruppe. Dette skyldes, at indestående i den nuværende bank Andelskassen JAK i perioder overstiger den risikogrænse, som findes, hvis banken skulle gå konkurs. Dette blev vedtaget.
Jeannie oplyste, at det lovforslag, som nu er stillet for hvordan støtte til specialundervisning kan søges og skal dokumenteres, sandsynligvis vil betyde at skolen fortsat kan komme i betragtning til støtte! Vi er meget lettede og glade i bestyrelsen over denne nye åbning, der vil betyde at skolen også fremover vil kunne tilgodese elever med særlige behov.
Skolens åbningstid drøftedes igen på baggrund af forældreforespørgsler. Fra bestyrelsens side er vi positivt indstillede på at lave en forsøgsordning, hvor skolen åbner en halv time tidligere, kl. 7.30, da vi bedømmer, at der er forældre, der har et reelt behov herfor. Dette ville dog føre til øgede omkostninger, der kunne dækkes af en ekstraordinær skolepengestigning (ud over den planlagte ”normale” skolepengestigning i år). Det er derfor vores ambition at fremlægge to alternative budgetter (som der vil blive stemt om) ved årets generalforsamling den 12. april 2015. Vi vil på denne måde understøtte skolens demokratiske grundholdning, og håber på et stort fremmøde og en god debat! Men mere om dette senere, når vi har et mere konkret oplæg klart.
Elektroniske afgangsprøver bliver obligatoriske fra sommer 2016. På denne baggrund har skolen udarbejdet et oplæg til hvordan disse nye krav skal tilgodeses. Oplægget, der bl.a. vil betyde, at de største elever selv skal stå for egen PC til skolebrug, blev godkendt af bestyrelsen.
Endvidere drøftede vi hvordan det forestående lederskifte skal højtideligholdes og fejres! Et udvalg er nedsat, og vi kan allerede nu afsløre at festlighederne vil finde sted fredag eftermiddag 27. februar 2015 kl. 14-16. Så sæt kryds i kalenderenJ
 
Håber I alle får en skøn vinterferie!

Varme vinterhilsner, på vegne af bestyrelsen
Siri

 
Fastelavn og Store Kagedag
Traditionen tro blev der i dag holdt fastelavnsfest og Store Kagedag. For mange af os er det årets bedste dag. Det er fantastisk at se den energi, glæde og kreativitet, der er lagt i de mange kostumer og hvordan børnene bakker op om dagen. Efter morgentime og morgenmøde gik vi alle i Salen, hvor Tippe varmede op med harmonika og sang. Tøndeslagning gik i gang og både balkon og scene var spækket med heppekor. De yngste startede og de ældste og nogle af de voksne sluttede af. Derefter gik vi tilbage til skolen og så var der diplomer for dragter og kager samt kroning af konger og dronninger. Så var det tid til kager og guf. Kagebordet var, som altid, overvældende og med både sunde og søde indslag – og der var rigeligt af det hele.
Dejligt også at forældrene finder vejen forbi kagebordet, når de henter børnene – og nogle forældre dukkede op i udklædning til glæde og gode grin.


Rigtig god vinterferie til alle!

 
CV DAG Januar 2015 Skrevet af børnene i faget CV-dag!
CV DAG Januar 2015
Skrevet af børnene i faget CV-dag!
Mindfulness: Vi samles om morgen, oppe i Charlottes Bakkehuset og sidder på skind og tæpper. Vi sidder på skindet og lukker øjnene og trækker vejret dybt. Øvelsen var at vi kunne gøre som Indianerne når de holde Kiwa, at finde frem til hvad de/ vi ville give slip på, af tanke eller noget vi gør eller tænker. Vi kunne skrive ting ned på et stykke papir, som vi gerne ville slippe ved smide det væk og vi brændte sedlerne af i Charlottes brændeovn. Biologi: Vi sad i en stor ring og Charlotte fortalte om hvordan man opbevarede mad i gamle dage, hvor man ikke havde køleskab og fryser. Man saltede eller røg kød, når det skulle gemmes og så viste hun os også hvad hun opbevarede og hvordan. Charlottes hus har et flueskab der holdet ting koldt om vinteren, hun bruger den kolde udestue og en kold kælder samt et nedgravet betonrør i haven. Hun har også en fryser. Madlavning: Suppe-ingredienser: kokosmælk, løg, hokkaido, salvie, salt og peber, kartofler, jordskokker, porre . der bliver ca. 30 dybe tallerkener suppe. Suppe opskrift: 4 liter vand med hønsebouillon 2 dåser Kokosmælk 6 stk Løg 1 stor Hokaido ( den bages i ovnen med olie på, skåret i både ca. 45 min) 8 Kartofler 8 Jordskokker 3-4 porre i ringe Havsalt ,Peber,evt hvidløg 6-8 friske blade Salvie Løg brunes i smør lidt som en karamellisering,(husk at bage hokkaidoen i ovnen) tilsæt alle grøntsager og væske koges (dog ikke porre som tilsætte 5 min inden serveringen) Alt blendes og smages til med krydderier. Porre tilsættes 5 min før og suppen serveres med koldhævede boller, ost og smør. Koldhævede boller: Charlotte havde lave en dej til vores boller, men vi lavede en ny dej. Koldt vand 10 gram gær, salt, sesamfrø og en revet gulerod, grov mel, lidt havregryn og hvedemel. Skal stå et koldt sted ca. 8 timer, eller til næste dag. Sættes på pladen uden omrøring og bages ved 200 c i ca. 15 min. Andet: Vi har kælet med Charlottes kat den hedder Chili, hun er mega blød og sød og meget kælen. Hun er meget populær. Vi har leget i haven og set hele grunden til begge husene.

 
Kalender
Vinterferie – uge 7
Lørd. 7. feb. 2015
Sønd. 15. feb. 2015
Projektstart for Boblere og Balloner
Fred. 20 feb. 2015
Projektfremlæggelser
Tirsd. 3. mar. 2015
Bestyrelsesmøde kl. 17:30
Tirsd. 24. feb. 2015
Lederskifte kl. 14.00-16.00
Fred 27. feb. 2015
Bestyrelsesmøde kl. 17:30
Tirsd. 24. mar. 2015
Påskeferie – uge 14
Lørd. 28. mar. 2015
Mand. 6. apr. 2015
Ordinær Generalforsamling
Sønd. 12. apr. 2015
Sæt X i kalenderen
Stor Bededag
Fred. 1. maj 2015
Kristi Himmelfartsferie
Torsd. 14. maj 2015
Sønd. 17. maj 2015
Pinseferie
Lørd. 23. maj 2015
Mand. 25. maj 2015
Grundlovsdag
Fred. 5. jun. 2015
Sommerferie
Lørd. 27. jun. 2015
Sønd. 9. aug. 2015

Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk