Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
2/4 2015 - NFS NYT 10

Nummer 10

 
HUSK Generalforsamling
og Cafémøde søndag den 12. april 2015 kl. 10-14
- Invitation er sendt ud i dag!

 
Læs denne uges udgave af ”Det gode liv” her:

https://drive.google.com/file/d/0BzDjyqsyI50qX3JZYll5Rm5kY0U/view?usp=sharing

http://https://drive.google.com/file/d/0BzDjyqsyI50qX3JZYll5Rm5kY0U/view?usp=sharing
 
Efterlysning – vi mangler gafler!
Igen frygter vi, at gaffelløven har været på spil. Vi har i hvert fald næsten ingen gafler tilbage i Kolossalen. Mon der er gafler, som har sneget sig med hjem i madkasserne? Vi modtager gerne gafler – både bortløbne og hvis I – i forårsrengøringen – har nogle i overskud derhjemme. Tippe og Thomas tager imod gafler

 
Nyt fra bestyrelsen
Tirsdag den 24. marts afholdt vi bestyrelsesårets sidste møde! Næste gang vi ses er til generalforsamlingen, hvor vi håber på at se mange forældre.

Vi havde besøg af vores revisor Morten fra Deloitte, og vi gennemgik sammen regnskabet for 2014 og budgettet for 2015. Overskuddet for 2014 er betydeligt større end det budgetterede. Dette skyldes bl.a. et større elevtal (109 i stedet for 105 i budget), billig varme (varm vinter), inklusionstilskud og tilskud til særundervisning (overraskende positivt) samt en (revisor)fejl i afskrivningerne. Alle disse usikre faktorer, faldt overraskende positivt ud. Skønt!

Vi lagde en sidste hånd ved planlægningen af generalforsamlingen den 12. april (husk ændret tidspunkt: 10 00 -14 00). Temaet i år er ”social ansvarlighed” (se separat invitation). Tag gerne boller med, så sørger vi for pålæg, te og kaffe.

Vel mødt i disse lysere tider! Og glad Påske til alle.

På vegne af bestyrelsen
Siri

 
Nyt fra Goplergruppen
Goplergruppens timer i ” Design og værk” har i den sidste tid haft kommunikation som emne. Vi har arbejdet med at tale med kroppen og om teknik, på korte og lange distancer, historisk og i nutiden.

Vi havde også en gæstelærer Alona V. Andersen, der i hendes uddannelse arbejder med menneskers kommunikationsformer og med Nudging (Nudging betyder at få et kærligt puf i en retning). Hun fortalte bl.a. om fotografering og Instagram. Vi talte med en brasilianer, Paulo, via skype, og han vil besøge os, når han kommer til Danmark for at fotografere. Han er blevet professionel fotograf via sin interesse for Instagram.
Vi var på tur i København for dels at se på Nudging i bylivet, og dels for at fotografere det, vi så samt for at blive inspireret. Samtidigt skulle vi besøge Museet for Post- og Telehistorie. Vi sluttede af med at samle vores viden, om korte klare og tydelige kommunikationformer og Nudging, og vi har udviklet vores egne projekter her til skolen. Vi har lavet: Gule pletter der betyder ”PAS PÅ” ved lågerne, en kæmpe gul blyant ved ind- og udskrivning, og grønne fødder og små grønne og blå skyer med opfordringen til ” kom ud til mig”, fordi Goplerne gerne ville have nogle flere børn med ud, så de kan være sammen om at lege, læse og lære i stedet for, at der er så mange, der bruger deres tid på computere og IPads. Vi håber, at vi har inspireret alle på skolen, og måske kommer der i den kommende tid flere Nudging projekter. Vi får at se.

Hilsen Ole, Mette og Charlotte.

Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk