Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
22/5 2015 - NFS NYT 13

Nummer 13

 
HUSK at sætte kryds i kalenderen for arbejdsweekend den 30. og 31. maj 2015!
- invitation er sendt. Husk at meld til/fra – glæd dig til endnu en hyggelig og effektiv weekend med et nyt spændende tiltag, som Åben Scene lørdag aften! Læs herunder!

 
Vi har lus
Vi har igen fået invasion af de små banditter, så husk at tjekke og behandle, så alle er lusefri efter Pinsen! Husk også at håret skal sættes op hver dag 

 
Så er der Åben scene
I arbejdsweekenden er der, som der står i invitationen, åben scene fra kl 20-23.

Åben scene vil foregå i haven i et telt og vil give mulighed for give et nummer med sang og eller musik, læse et digt, eller sætte en sangleg i gang, det behøver ikke være fra scenen ;-)

Det er indtil videre en smule sparsomt med tilmeldinger til 'optræden', så meld meget gerne ind, så vi kan få et så bredt program som muligt. Jeg glæder mig til at høre fra jer, enten på skolen eller på Tel: 26110262

 
Timelands tur til København den 19. maj
Endelig kom dagen, hvor vi skulle afsted. Alle Timelands børn samt Lone, Ole og Birgitte mødtes på Næstved station tirsdag morgen ved 8.30 tiden.

Vi sagde pænt farvel til mødre og fædre og drog afsted i tog mod Kbh. Bertil havde fødselsdag og delte ud i toget - alle børn hyggede stille og roligt med guf, kortspil og raflebægre. Glæden var stor, da vi steg ud og gik ud i Københavns gader. Første stop var Industriens Hus, hvor vi så det smukke byggeri og nød udstilling af elbil og vindmøller. Herefter gik turen til Københavns Rådhus, som vi alle synes var utrolig smukt indefra. Vi gik videre gennem stræderne og nød turen gennem Magstræde - alle børnene kiggede nysgerrigt på de gamle smukke huse.

I rask trav gik turen til Is- og pølsekøb ved Kongens Nytorv på vej mod Kanalrundfart. "Det er godt nok dyrt i Kbh " flere priser blev vendt og drejet og diskuteret indbydes - herligt at lytte til.

Vejret var med os (sådan da) - vi havde en skøn sejltur og mange opdagelser blev gjort undervejs - især husbådene var af stor interesse.

Da vi steg af båden igen skulle de fleste tisse (nogle mere end andre) - vi var heldige og fandt et rigtig værtshus med 2 gæster udover os 24 som væltede ind i et begyndende regnvejr. Her blev vi mødt af en fantastisk bartender, der med kærlighed og venlighed tog imod os alle - lod os benytte toiletter og barstole, som især drengene syntes var sejt.

Besøg hos Mette Blomsterberg med smagsprøver efterfulgt af leg og spisning i Kongens Have. Her kunne vi godt have brugt flere timer - men vi måtte videre efter en halv times tid, da ønsket om flere små indkøb var stort hos flere af børnene.

Vi gik ad små gader mod Vor Frue Kirke - på vores vej stødte vi på mere venlighed og kærlighed i Summerbird forretning, som gav os alle de lækreste flødeboller - bare fordi vi kom forbi.

Så var det tid til at komme i kirke. Igen må vi voksne bare erkende, at alle børn stille og roligt nød stilheden og sugede til sig på den fineste måde - der blev taget mange billeder :)

Turen gik videre mod hovedbanen, hvor Sanne heldigvis var en stor hjælp med at koordinere hvor og hvornår vi skulle med toget - Maria blev lige kastet i armene på sin storesøster på vejen over Rådhuspladsen :)

PS ! på Rådhuspladsen spillede en musiker saxofon og helt spontant delte mange af vores børn deres sidste lommepenge med ham. Det var en rørende oplevelse og de fik en ekstra sax salut med på vejen samt glæde fra flere turister omkring dem - STORT!Med en lille forsinkelse fik vi alle super pladser i toget og turen hjem gik med snak, grin, fjol og glæde :)

Vi gør det igen - bare så i alle ved det, så går turen til Christania - he he!

Knus Ole, Lone og Birgitte
 
Nyt fra Bestyrelsen
Tirsdag den 28. april holdt vi på Næstved Fri Skole bestyrelsesårets første møde. Den nykonstituerede bestyrelse minder ret meget om den forrige. Vores tidligere næstformand, Jonas Sprogøe, valgte at træde tilbage fra bestyrelsesarbejdet efter mange års tro tjeneste. Karsten Johansen som tidligere var suppleant, er nu bestyrelsesmedlem, og ny suppleant er Malaika Thomsen (mor til Felix i Goplerne og Luca i Timeland). Varmt velkommen til Malaika, som allerede har kastet sig ud i diskussioner, udvalg og opgaver! Som ny næstformand blev Bo Kondrup valgt. Den nye bestyrelse består således af mig Siri Steinholtz, formand, Bo Kondrup, næstformand, Pernille Plantener Holst, Anders Rahbæk og Karsten Johansen. Suppleanter er Thomas Agergaard, Dennis Schmøde og Malaika Thomsen.

Mødedage for bestyrelse er fortsat den sidste tirsdag i måneden (med nogle få undtagelser: se kalender i nyhedsbrevet). Interesserede forældre og elever er altid velkomne til at deltage i bestyrelsesmøderne. I er også meget velkomne til at deltage i bestyrelsens forskellige udvalg. De faste udvalg er: Ansættelse (Siri og Malaika), økonomi (Anders, Pernille, Jeannie), bygningsudvalg (Bo, Tonny, Jeannie (økonomi)), arbejdsweekend/-dag (Dennis, Louise, Dorthe, Karina). Et kommunikationsudvalg og et fundraising-udvalg overvejes også. Så hvis der er et eller flere områder, hvor du har lyst til at bidrage/deltage, så kontakt os gerne (se skolens hjemmeside for kontaktoplysninger).

Evaluering af Generalforsamling og Cafémøde: der var stor enighed om at det var en god dag, og at temaet om social ansvarlighed var noget der engagerede mange og bragte spændende drøftelser, indsigter og idéer op. Vi vurderede også, at det var en fordel at lægge arrangementet tidligere på dagen (10-14 i stedet for 13-17), da man så stadig havde lidt weekend tilbage efter GF.

Temaet om social ansvarlighed vil lærere og bestyrelse arbejde videre med det kommende skoleår, og vi håber også på at kunne inddrage forældre og elever i processen. Vi vil beskrive hvad skolen allerede gør på området, og hvad den måske ikke gør. Hvad skal fremhæves og styrkes og hvad skal udvikles?

Det var alt for denne gang!

Sol- og forårsvarme hilsner, på vegne af bestyrelsen

Siri

 
Rigtig god Pinse til alle!
 

 
Kalender
Pinseferie

Lørd. 23. maj 2015

Mand. 25. maj 2015

Jyllandstur for Boblere og Balloner

Tirsd. 26. maj 2015

Torsd. 28. maj 2015

Bestyrelsesmøde

Tirsd. 26. maj 2015

Sommer arbejdsweekend

Lørd. 30. maj 2015

Sønd. 31. maj 2015

Afgangsprøve dansk mundtligt

Onsd. 3. juni 2015

Grundlovsdag & fridag

Fred. 5. jun. 2015

Afgangsprøve historie,

udtræk

Tirsd. 9. juni 2015

Afgangsprøve fysik/kemi

Herlufmagleskolen

Fred. 12. juni 2015

Afgangsprøve matematik mundtligt

Mand. 15. juni 2015

Pædagogisk dag

17. juni 2015

Afgangsprøve engelsk mundtligt

Mand. 22. juni 2015

Bestyrelsesmøde

Mand. 22. maj 2015

Ballondag – afslutning for afgangselever

Tors. 25. jun. 2015

Sommerferie

Lørd. 27. jun. 2015

Sønd. 9. aug. 2015

Alle datoer er inklusive.

Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk