Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
21/6 2015 - NFS NYT 18

Nummer 18

 
Ballondag – torsdag den 25. juni 2015
På torsdag sender vi vores ballon-hold af sted fra Næstved Fri Skole. Traditionen tro starter vi i salen kl. 10.00 (vær i god tid – dørene lukkes præcist). Den formelle del i salen varer ca. en time, hvorefter vi sender balloner af sted og afgangselever og gamle elever møder de ansatte i rundboldkamp. Dette slutter mellem kl. 12 og 13. Derefter er der kaffe, te, pølsehorn og hygge. Til det officielle arrangement i salen har afgangsbørnenes forældre fortrin, men andre nysgerrige er også velkomne.
Vi håber på en varm sommerdag til dagen!

Fredag den 26. juni 2015 er også skoledag for alle andre end ballonerne. Den bruger vi primært på at gøre skolen ren og klar til sommerferien og ønsker hinanden god sommer! Kunne man tænke sig at holde fri, skal man spørge sin kontaktlærer!

 
Køb af egne PC’er til næste års Balloner og Boblere
Som vi tidligere har skrevet i NFS Nyt skal Ballonerne og Boblerne fra august medbringe egen (privat) PC til undervisningen hver dag fra det nye skoleår. Dette skyldes primært at de skriftlige prøver bliver elektroniske fra og med skoleåret 2015-16. Hvis man har brug for sparring om evt. køb af PC, er man velkommen til at spørge Tonny. Tonny anbefaler Google Chrome, som kan købes i EL-giganten. Skolen sørger for en kodelås, som eleverne låner til deres skab, således at PC’en kan låses inde. Hvis man mister sin kodelås, skal man selv erstatte den.

 
Pædagogisk dag
Onsdag den 17. juni holdt personalet pædagogisk dag, hvor vi bl.a. planlagde en del af næste skoleår. Det er altid fantastisk at få denne mulighed for at have en hel dag sammen og komme i dybden med mange emner. Vi er glade for, at forældrene bakker op og passer skolen imens. Tak til jer alle for hjælpen.

 
Tømning af elevskabe
Elevskabene skal være helt tømt, når I går hjem fredag den 26.6.2015, så vi kan få gjort hovedrent. Det er en god ide, allerede nu, at begynde oprydningen/tømningen – nogle skabe ser meget velpolstrede ud. Husk også det varme overtøj og fodtøj på knager og skohylder. Kig også gerne i glemmekassen.

 
Pasning af have og fisk i sommerferien
Traditionen tro efterlyser vi nogen, som vil vande haven og fodre fiskene i sommerferien. Det drejer sig om ugerne 27, 28, 29, 30 og 31. Typisk besøg torsdag eller fredag, således at det bliver på de samme ugedage. Hvis du har mulighed for hjælpe, bedes du kontakte Charlotte på mobil 5376 3011.

 
CV-dag i Myrup den 12.6.2015
CV DAGE 12 juni - afslutningen på skoleåret Nu er årets CV ture ud på landet slut, og vi håber, at vi kan få lov til at fortsætte med flere dage herude efter sommerferien. Alle børn og voksne (der har været flere forældre og en bedstemor med på turene) har udtrykt meget stor glæde over forløbene. Gæstelærerne har været meget glade for de søde og interesserede elever, og jeg har fået lov til at lave, det jeg elsker nemlig at være lærer ved at vise og at gøre, så børnene lærer direkte fra mig. Jeg gør det gerne igen. Mindfulness Med dagens øvelser skulle vi komme til stede i kroppen, mærke vejrtrækningen, vejret som bølger igennem kroppen. Mærke hjertet, føle kærlighed, sende det ud og modtage fra alle de mennesker der sad samtidigt over hele jorden og lavede mindfulness og meditation. Vi snakkede om hjernen, der styre sindet og om at mærke sin irritation og rumme den følelse samtidig med andre samtidige følelser som balance, kærlighed, medfølelse og meget mere. Undervisning om bier Charlotte skrev : Mogens, vores biavler i Myrup, fortalte for om bierne og deres liv fra æg til arbejdsbi, om biernes særlige og korte liv, om dronningen, der lever længe og lægger flere tusinde æg på hendes tre år lange liv. Han fortalte om, hvordan bierne fodre med forskellige ting fra naturen alt efter hvilke bier bistadet har brug for. Han fortalte om, hvordan de kommunikere med at danse i bestemte vinkler og efter solen, og de viser med antal cirkler og energi, hvor langt de andre bier skal flyve for at finde mad. Til sidst tog han alle med til bistaderne, og her så alle yngel han- og hunbier og alle smagte det gyldne guld direkte fra de sekskantede biceller. Børnene skrev om bierne: Biérne sveder voks ud af knæhaserne som de bruger til at bygge bistadet med . Bier flyver højt op i cirkler så de kan se hvor det er de bor. Vi så en bier blive født og den var så sød :3. Vi smagte på honning. Bierne så rigtig sjove ud, der var store, der var små, der var også helt små babyer, deres honning smagte godt, jeg så også en bi blive født. Vi var oppe og se bier og jeg holdte en han og en der lige var blevet født. Undervisning madlavning Charlotte skrev: Børnene lavede sandwich på skift, så alle lavede deres egne sandwich og skrev navn på. Jeg havde i forvejen lavet æggeguffen/fyldet, og jeg havde også lavet en mælkefri “kærnemælkskoldskål” fordi dagens program blev fyldt op af undervisning og oplevelser ude i naturen. Mad: Børnene skrev: Vi lavede vores egne sandwiches med ægeguf jaaaaaaaaaaaaaa det er lækkert tror jeg. Så lækkert mad vi skal ha med æggeguf og agurke mad.
Vi skulle lave sandwiches til en slags skovtur, der var en sandwich med æggeguf og agurker og det var nooom. Maden bliver mega nom , fordi at der er agurke mad og ÆGGEGUF !!!!! yuuuuuuum :) Hej vi skulle lave sandwiches med æggeguf og agurk og det smager nok godt :) Og Man lære selv at lave mad. Vi lavede sandwich,mmmmmmmh moms Vi har hoppet på trampolin. Opskrifterne er her: Især æggeguffen og den mælkefrie kærnemælkskoldskål var super populær sammen koldskålscrunch. Æggeguf ( uden mælk) :små kogte pasta horn, små hakket stykker agurk, hårdkogte æg hakket, mayonnaise, karry, salt og peber, dild eller det, man har lyst til og soya yogurth. Lav din dressing, smag den til og tilsæt alle hakket ingredienser. Mælke og æggefri koldskål: bland følgende og lad den stå og trække i mindst en time. soya yogurth gerne den med citronsmag, blå sojamælk (den med vanilla) evt lidt kokosmælk kan fås som liter i kartoner ligesom ris- og havremælk. Tilsæt revet citronskal evt. lidt mere citronsaft, 1 hel flækket stang vanillie og smag til med agavesirup eller honning. HESTE og Ridning: Charlotte skriver - da vi ikke lige kunne få computeren til at virke hos Hanne. Hanne Keller er en god og meget menneskekærlig genbo. Hanne har igennem årene bygget sit store sted op omkring sine heste, plejebørn og de mennesker hun byder indenfor, for at de kan bo hos hende. Børnene var meget imponeret over det store hus med udstoppede eksotiske dyrehoveder og den lækre svimmingpool. Hanne fortalte med stort overskud om heste, om forskelle på dem, hvordan de har udviklet sig og om deres forskellige temperament. Hanne havde fået nogle voksne hestedamer til at komme for at hjælpe med alle hestene, så det hele var trygt og godt. Alle børn, der ville, fik lov til at strigle heste, ordne hove, haler og maner og alle, der ville, fik en tur igennem skoven. Der var bestemt nogle børn, der aldrig glemmer den første tur på hesteryg, og det var ikke piger. Jeg fik lov til at se lyset i deres øjne og glæden ved at samarbejde og forstå et så stort dyr. Hannes heste var nemlig alle meget store, så der skulle skamler til for at komme op. Se vores fotos fra dagen via skolens hjemmeside. GOD SOMMER!

 
Kalender
Afgangsprøve engelsk mundtligt
Mand. 22. juni 2015
Bestyrelsesmøde
Mand. 22. maj 2015
Ballondag – afslutning for afgangselever
Tors. 25. jun. 2015 kl. 10.00
Sommerferie
Lørd. 27. jun. 2015
Sønd. 9. aug. 2015
Eksisterende elever starter
Mandag den 10. august 2015
Helt nye elever starter
Tirsdag den 11. august 2015 kl. 9.00

Alle datoer er inklusive.

Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk