Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
28/9 2015 - NFS NYT 5

Nummer 5 – søndag d 27. september 2015

 
Fredag på tværs i september: Brand
Så blev den første fredag på tværs skudt i gang. Vi havde en skøn dag med det bedste vejr og de bedste elever.

Dagen startede med et orienterende morgenmøde, hvor dagen blev gennemgået.
Efter Morgenmødet blev Jungle/Timeland og Ballonerne tilbage i Kolossalen, hvor at brandmand Leon havde en teoretisk gennemgang af, hvordan man skulle forholde sig under brand. Der var stor interesse og mange spørgsmål.

På boldbanen var Goplere og Boblere inddelt i grupper, hvor der var vandstafet. Først skulle vandet hentes via en “brandkæde”, og bagefter skulle man på forhindringsbanen bringe vandet fra den ene ende til den anden ved hjælp af en kop. Der var stor entusiasme og god holdånd.

Da brandkurset for Jungle/Timeland og Balloner var færdigt byttede grupperne plads, således at Goplere/Boblere havde brandteori og Jungle-Timeland/Ballonere have vandstafet.

Herefter var der pause som blev afløst af en samling på boldbanen, hvor Brandmand Leon til stor nysgerrighed demonstrerede de forskellige brandslukningsteknikker - samt effekten af vand på brændende olie. Eleverne fik bagefter mulighed for at håndtere en brandslange.

Afslutningsvis samledes hele skolen i kolossalen, og afsluttede dagen.

Det var en fortrinlig dag for både elever og lærere, hvor hverdagens rutiner blev brudt op til fordel for sjove (og måske lærerige Smilende ansigt (sort-hvid)) oplevelser på tværs af grupperne. Lidt stemningsbilleder er vedhæftet!

Vi glæder os allerede til næste gang.
På vegne af fredagsteamet/Ole

http://https://picasaweb.google.com/103887966294311206907/FredagPaTvRs
 
Pædagogisk dag onsdag d. 28. januar
Torsdag den 24. september havde de voksne på Næstved Fri Skole en halv pædagogisk dag (vi har typisk tre hele dage fordelt over skoleåret). Denne gang var det sammen med seks andre skoler. Vi mødtes på Bjerring-Bjergsted skole, som var hovedarrangør. Det var lærere, SFO-medarbejdere og ledere fra samtlige skoler - i alt små 100 mennesker. Dagen bød på foredrag af Niels Anders Thorn om det, at finde ind til det indre talent og få det til at blomstre. Foredraget var med udgangspunkt i Skive Musikskole, som har en lærer og en tidligere leder, som virkelig forstod at få talentet til at blomstre. Efter foredrag og spørgsmål var der tid til at mødes i grupper - denne gang inddelt i indskoling, mellemgruppe og udskoling. Her blev dagens tema vendt, og der blev videndelt. Til slut rundede vi af i plenum med en opsamling på gruppernes snak. Skolen serverede sandwich at køre hjem på. Det var Bjerring-Bjergsteds elever, som havde stået for både kagebagning, produktion af sandwich, styring af trafik og parkering samt opstilling af stole mv. De syv skoler (inklusive Næstved Fri Skole) har fundet sammen via et ledernetværk som Tove i sin tid trådte ind i, og som Jeannie overtog med lederstillingen. Denne form for fællesdage gør det muligt fx at købe talere ind, som vi normalt ikke selv ville kunne finansiere.
Det er fantastisk at have mulighed for at tage disse halve og hele pædagogiske dage ud af kalenderen og som altid: Stor tak til de forældre, som passer skolen, og som er med til at gøre dette muligt.

 
Kalender
Bestyrelsesmøde
Tirsdag 29. september
Efterårsferie
Lørdag 10. oktober
Søndag 18. oktober
Bestyrelsesmøde
Tirsdag 27. oktober
Forældrearbejdsdag
Lørdag 31. oktober
Terminsprøver
Mandag 9. november
Fredag 13. november
Pædagogisk dag
Tirsdag 24. november
Bestyrelsesmøde
Tirsdag 24. november
Sygeprøve FA 2015
Tirsdag 1. december
Juleferie
Lørdag 19. december
Søndag den 3. januar 2016

Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk