Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
24/9 2016 - NFS NYT 36

Nummer 36

 
Husk: Arbejdsdag lørdag den 8. oktober
med fælles aftensmad og informationsmøde med bestyrelsen. Invitation følger snarest, MEN man kan også prøve den nye Årstilmelding, som I kan læse om nederst på denne side … nyt tiltag fra bestyrelsen.

 
Jagtsæson for lus er skudt i gang!
Desværre er det sæson for de små banditter – og skole-sove-ture ud af huset, hvor vi er tæt på hinanden, giver ekstra grobund for udveksling af bopæl, når man er lus. Derfor er der en lille weekend opgave til alle forældre: Tjek, kæm og behandl inden vi ses igen på mandag. Og sæt langt hår op – også drengene. Langt hår, er hår, som kan samles i en hestehale. Det er alle alderstrin, der skal tjekkes!

 
OBS Svar kræves: Opdatering af email og mobiltelefoner
Der mangler stadig nogle opdateringer af email og mobiltelefoner – venligst følg linket og opdater, således er I sikre på, vi har de rigtige data og I får SMS-beskeder fra os i akut situationer. Spørgsmål til skemaet rettes til Tonny (24237066)
https://goo.gl/forms/hhrrdoTY2ViLGQ6o2

 
Frugt ønskes fortsat
Tusinde tak for den lækre frugt, vi har fået. Det er blevet til mange liter dejlig æble- og pæresaft og gode timer om den fælles produktion. Børnene går med ildhu ind i processen. Vi vil fortsat gerne modtage frugt. Mandag er den bedste dag for frugtaflevering, men koordiner gerne med Thomas (mobil 2611 0262).

 
NFS Forældre-opgave-oversigt og -tilmelding
Kære forældre - NFS har brug for dig. Både skolens sociale liv og økonomi er afhængig af at alle deltager. Som forælder på NFS forventes du at deltage på skolen hvad der svarer til to arbejdsdage om året, og vi (bestyrelsen) vil i år, som noget nyt, lave en samlet oversigt over og tilmelding til de forskellige praktiske gøremål du kan vælge imellem. Her følger en kort beskrivelse af opgaver, samt Tovholders navn og nummer. Derefter en liste, hvor du kan tilmelde dig. Tilmeld dig her:
https://goo.gl/forms/JottIj1xkk06gmKH3

(Hvis du senere får brug for at ændre tilmeldingen, så kontakt forældre-tilmeldings-anvarlig Pernille på pernilleph@gmail.com og ved sen framelding opgavens Tovholder)

Arrangementer:
Pædagogiske dage: 4-8 forældre passer børnene hele dagen, mens lærerne holder møder/workshops. (Rikke 41417600)
Arbejdsdag og -weekend: forældre giver skolen en praktisk hånd til bygninger og have. (inkl masser af hygge og samvær)
Åben skole: Skolen viser ansigt og inviterer alle interesserede på besøg. Brug for 3-4 stk praktisk hjælp (Jeannie 20402242)
Juletræsfest: Forældrene står for juletræ m hygge. Brug for 4-6 stk praktisk og planlægningshjælp (Flora 27155954)
Generalforsamling og cafémøde: Der er brug for 1-2 stk praktisk hjælp til kaffebrygning, oprydning o.lign (Pernille 26141202)
Eksamensvagt: Brug for 1-2 forældre. Datoer kendes først i maj. (Jeannie 20402242)
Sidste skoledag: Ballonholdet fejres. Der er brug for 1-2 stk praktisk forældrehjælp (Jeannie 20402242)

Andet:
Løbende havearbejde er fx lugning o.lign, en fleksibel tjans som aftales nærmere m Charlotte 53763011.
Sommerferiepasning af have og akvarie: Der er brug for 1-2 forældre. (Charlotte 53763011)

Udvalgsarbejde
Arbejdsdags-: 2-4 forældre planlægger, indkalder, koordinerer rammerne om arbejdsdagene. (Dennis 27 20 61 04)
Bygge-: 2-3 forældre, der er ansvarlige for at holde øje med skolens bygning og planlægge opgaver. (Bo 41 41 77 00)

Spørgsmål vedr. tilmelding til det nye skema: Pernille (Augusta P's mor) pernilleph@gmail.com eller 26141202

På vegne af bestyrelsen

Pernille

http://https://goo.gl/forms/JottIj1xkk06gmKH3
 
Nyt fra bestyrelsen.
Bestyrelsen har holdt møde d. 21/9, hvor hovedpunktet igen var udvidelse af skolens lokaler. Bestyrelsen besigtigede naboejendommen, der er til salg, for at vurdere hvor egnede disse lokaler er at drive skole i. Vi havde lange drøftelser om fordele og ulemper ved at købe denne ejendom, eller - som tidligere planlagt – bygge nye lokaler i direkte forbindelse med den nuværende skolebygning. Bestyrelsen har nu besluttet at ikke købe naboejendommen. Dette skyldes flere ting:

1. det ville dele skolen i to ”afdelinger”, noget vi ikke ønsker.
2. det vil blive dyrt og medføre en skolepenge-stigning.
3. vi ville få flere kvadratmeter end vi egentlig har brug for.

Vores byggeplaner har indeholdt flere forskellige løsningsmodeller, og en arkitekt har lavet et skitseforslag til en fremtidlig tilbygning. Dette er dog også en dyr løsning, og bestyrelsen har nu valgt den billigste og mest fleksible løsning på at få flere kvadratmeter til børn og lærere: tre pavilloner der tilsammen vil rumme en gang, to toiletter og to nye klasse/gruppe-værelser på hver 40 m2. I ændringerne er også planer om at etablere et naturfagslokale på skolen. Skolen har tidligere lejet sig ind i fysik-/kemi-lokaler på andre skoler, men dette er ikke muligt længere efter sammenlægningerne af overbygningsfag i kommunen og ifm med den nye naturfagsprøve, som er en samlæsning mellem fysik/kemi, biologi og geografi.

Bestyrelsen inviterer til et informationsmøde på arbejdsdagen d. 8. oktober kl. 16:30, hvor vi vil fortælle om vores overvejelser i forbindelse med at skaffe skolen flere m2. Her vil I få indblik i, hvordan den valgte løsning kommer til at se ud, om økonomien og om det naturfags-lokale, der også skal etableres.

Husk derfor at sætte kryds i kalenderen ved arbejdsdagen lørdag d. 8. oktober! Her vil der være mange muligheder for at bidrage til skolens liv, lære andre forældre, børn og lærere at kende, sludre, arbejde, drikke kaffe og hygge. Og som sagt også at få mere at vide om det nye byggeprojekt og efterfølgende slutte af med den altid hyggelige fælles middag.

På vegne af bestyrelsen

Siri

 
Kalender
Arbejdsdag på skolen (forældre og børn)
Lørdag den 8. oktober


Efterårsferie
Lørdag den15. oktober
Søndag den 23. oktober

Bestyrelsesmøde
Onsdag den 26. oktober


Åben Skole
Torsdag den 3. november


Pædagogisk dag (hel dag)
Onsdag den 16. november


Bestyrelsesmøde
Onsdag den 30. november


Juletræsfest
Mandag den 19. december


Juleferie
Onsdag den 21. december
Tirsdag den 3. januar 2017

Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk