Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
24/2 2017 - NFS NYT 6

Nummer 6 - fredag d 24. februar 2017

 
Husk at sæt kryds i kalenderen til:
Generalforsamling lørdag den 1. april
Arbejdsweekend den 20. og 21. maj 2017
Invitationer følger senere!

 
UDESKOLE TID IGEN - JUHUUUUU
Dette års udeskole/CV-dage:
Så er det igen tid til udeskole/CV-dage for goplerbørnene. Hvis børnene melder sig til faget, skal de kunne deltage alle gange, idet dette er et forløb. Så vi håber, at I forældre vil bakke op med hjælp til dette og planlægge familiens aktiviteter til andre dage, så alle børn kan være der samtidigt og opbygge et særligt fælles fundament i forløbet.

Udeskolen starter i marts 2017 og ligger i år på følgende datoer fra kl. 08.00 - 15.00:
Torsdag den 2. marts her deltager Sabrine (se herunder) og udeskolen afholdes hos Charlotte i Myrup
Torsdag den 9. marts her deltager Sabrine (se herunder) og udeskolen afholdes hos Charlotte i Myrup
Torsdag den 16. marts udeskole med havedag på skolen
Torsdag den 23. marts udeskolen kører til Bisserup Strand med rutebilen
og
Torsdag den 6. april udeskolen afholdes hos Charlotte i Myrup.

Der kommer nærmere specifikke oplysninger om udeskoledagene og transport. Her skal blot lige nævnes, at vi regner med at dagene starter på stationen i Næstved kl. 8.00, hvor man tager bussen mod Vordingborg kl. 08.05. Mht afhentning om eftermiddagen laver vi en forældreordning, så man kan tilmelde sig til at afhente børn hos Charlotte i Myrup kl. 15.00, når dagen slutter. Mere information følger på mandag/tirsdag.

 
Besøg af kandidatstuderende
I år får vi på CV-dagene besøg af en kandidatstuderende, Sabrine, i 2x2 dage. Sabrine har allerede besøgt skolen en dag lige før vinterferien, hvor hun fulgte Charlottes dag i Goplerne. Ifm hendes speciale undersøger Sabrine om udeskolepraksis har indflydelse på skolebørns fysiske aktivitetsniveau. Sabrine vil sammenligne de to dages observationer, hun laver i skolen på “normale“ skoledage, med de to dage, hvor hun er med på vores udeskole i Myrup. Hun vil ikke nævne navne i hendes speciale/ kandidatopgave ej heller bruge foto, jeres børn vil være anonyme. Vi glæder os til, at hun deltager, så vi får mulighed for at blive opdateret på forskningen og den viden, der er relevant for os, der underviser og bruger udeskole-metoden.

Der kommer flere oplysninger i de første dage af næste uge.

Kærlig hilsen Charlotte

 
Forældreindlæg:
Hej forældre på Næstved Fri Skole

Nu nærmer lyset og lune sommeraftener sig, med det følger der en dejlig og velfortjent sommerferie til alle. Selvom ferien (sommerferie og af og til de andre ferier) er et tiltrængt pusterum fra hverdagens gøremål, volder den for vores familie logistiske udfordringer. Efter en snak med Jeannie vil jeg derfor herigennem høre, om vi mon er de eneste, som står udfordret i ferierne? Det kunne være rart med en tilbagemelding fra jer forældre, om I mon står i samme situation som os, for herefter at undersøge mulighederne for hvordan, vi kan hjælpe hinanden. Mulighederne for pasning kan være mange, f.eks. at skolen var åbent fx de to første uger i sommerferien, hvor vi som forældre låner skolen og står for pasning eller private pasningsordninger hos hinanden, som er forældrestyret. Der er mange muligheder i spil på Næstved Fri Skole ;)

Skriv rigtigt gerne til min mail ckh15@hotmail.com inden den 15/3-17, hvis I, som os, tænker det kunne være rart at hjælpes ad så ferierne forløber uden den store logistik.

Med venlig hilsen

Martin og Charlotte
- Forældre til Ludvig fra Junglen og Emil fra Goplerne

 
Projekttid for Boblere og Balloner
Det er tid for det årlige projekt for Boblere og Balloner. Årets overordnede emne er ”Mennesker flytter sig”. Projektet startede i går, torsdag, og løber til næste fredag, hvor det munder ud i både en skriftlig aflevering (torsdag) og den store præsentationsdag for alle grupper om fredagen. I år er der syv grupper, som har valgt vidt forskellige emner under det overordnede emne. Det er Steen og Julia, som er de centrale lærere på projektet.

 
Fastelavn og store-kage-dag
Traditionen tro har vi haft fastelavn og store-kage-dag. Det er altid fredag før vinterferien og i år ingen undtagelse. Det er en af årets bedste og gladeste dage, hvor skolen sitre af glæde forventning og latter. Igen et hav af sjove, kreative og uhyggelige kostumer og alle aldre går ”all-in”. Det er fantastisk at opleve, at alle bare bidrager, og man hos NFS ikke bliver ”for gammel” til udklædning og fest. Hvert år overgår kagebordet sig selv af fantastiske kreationer og lækre smage og i år var ingen undtagelse – og der var mange i bud til titlen ”bedste kage”.

 
Fejl i skolepengeopkrævning for februar
 – husk der opkræves to gange i marts.

 
Kalender
Bestyrelsesmøde
Onsdag den 8. marts
Bestyrelsesmøde
Onsdag den 22. marts
Generalforsamling
Lørdag den 1. april
Påskeferie
Lørdag den 8. april
Mandag den 17. april 2017
St. Bededag
Fredag den 12. maj
Arbejdsweekend
Lørdag den 20. maj
Søndag den 21. maj 2017
Kr. Himmelfart
Torsdag den 25. maj
Søndag den 28. maj 2017
Pinse
Mandag den 5. juni
Sommerferie
Lørdag den 24. juni
Søndag den 13. august 2017

Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk