Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
28/4 2017 - NFS NYT 10

Nummer 10 - fredag d. 28. april 2017

 
Husk, at melde jer til/fra Arbejdsweekend den 20. og 21. maj 2017
- invitation er udsendt pr. mail

 
Lidt fra sundhedsfronten
Vi har konstateret lus også i blandt de ældre børn. Husk at tjekke og behandle inden i kommer i skole på mandag, så vi kan komme de små banditter til livs.
Vi har konstateret lus også i blandt de ældre børn. Husk at tjekke og behandle inden i kommer i skole på mandag, så vi kan komme de små banditter til livs.

 
Dilemma i Palleby
Der er i øjeblikket et nyt fag i Goplergruppen, som I kan se en del af i skolegården: “Dilemmaet i Palleby”. Det er en interaktivt storytelling, hvor vi prøver at skabe et lille bysamfund ud af de tilbageblevne paller fra “Rollespils-fredagen”. I det lille bysamfund vil der være forskellige erhverv, såsom service, forarbejdning og ressource. Det er tanken, at eleverne arbejder i et af erhvervene som et lille samfund. Der vil løbende blive indlagt nogle dilemmaer, som mini-samfundet skal tage stilling til. Fx. Hvad nu hvis størsteparten af pengene, der er tjent i samfundet, er falske?; Hvad skal fordelingspolitikken være for at være retfærdig? … og kan fordelingspolitikker overhovedet være retfærdige? mfl.

Fra Goplerteamet

 
Velkommen til Karen i Junglen
På mandag, den 1. maj, starter vores nye kollega og Junglens nye kontaktlærer, Karen. Simone bliver i maj måned i et overlap. I den første uge overdrager Simone Junglen til Karen og resten af maj og ind i juni er vi heldige at Simone bliver i Urskoven og støtter op i Timeland om formiddagen, da der pt. er mange elever i Timeland, og er vikar for Birgitte nogle dage i måneden. Vi glæder os til at tage i mod Karen og byde hende velkommen på skolen og ikke mindst i Urskovsteamet.

 
Udeskole og deltagelse i forskningsforsøg for Goplerne
Udeskole betyder ude af skolens rammer. Vi er ude af skolen og lærer mere af virkeligheden og lærer måske også på andre måder og med et andet tempo. Der er tid til fordybelse og fællesskab. Man har mulighed for at lære andre elever/venner at kende samt at lære noget helt andet end i skolen.

Som lærere har vi mulighed for at se, hvordan eleverne klare forskellige udfordringer, der kan være blot ved at være i et miljø, man ikke kender. Man skal måske sove ud eller udfordringen kan være bare, at være uden sine forældre i nogle timer medens man oplever noget, der er nyt.

Vi træner robusthed, læringsstile, samarbejde og meget mere. Vi arbejder ofte tværfagligt med mange fag fra skolen, men ofte bruger vi også nogle mere praktiske evner og tilgange.

For tiden har vi forsker Matthew Stevenson (fra Københavns Universitet) tilknyttet vores udeskole, da han forsker i hvordan miljøet påvirker børns hjerne. Planen er efter disse to uger, som vi er i skrivende stund er i gang med, skal vi fortsætte med udeskolen i det nye skoleår, hvor vi fast skal ud af skolen en gang om uge frem til ca. jul 2017.

Matthew kommer ved en lejlighed ud på skolen og fortæller, hvad han har fundet ud af.

Vi har også haft besøg af en ung studerende, Sabrine fra RUC, der arbejder sammen med Matthew. Sabrine har været med i udeskolen hos Charlotte to gange, og vi venter også spændt på, hvad hun har observeret. Det får i også lidt mere viden om ved lejlighed.

Med udeskole gråvejrsdags hilsener, på JB 10
Charlotte og Mandagsholdet.

 
Pædagogisk dag – torsdag den 11. maj 2017
Har du mulighed for at hjælpe på pædagogisk dag – torsdag den 11. maj? Der er skoleårets sidste pædagogiske dag, hvor vi har brug for at forældrene passer skolen og vores skønne børn. Har du lyst og mulighed for at hjælpe, så kan du kontakte Rikke Kildevæld (Sebastian og Lasses mor), som koordinerer dagen. Rikke træffes på mobil: 4141 7600.

 
På tirsdag starter de skriftlige prøver
, hvorfor Salen er lukket for leg og undervisning i den kommende uge!
På fredag – den 5. maj – har vi igen fredag på tværs. Denne gang handler det også om rollespil i forlængelse af fredag på tværs før Påskeferien.
Redaktion Jeannie

 
Kalender
Prøve Dansk Retskrivning
Tirsdag den 2. maj
Prøve, Dansk, læsning
Tirsdag den 2. maj
Prøve, Matematik uden hjælpemidler
Onsdag den 3. maj
Prøve, Dansk skr. Fremstilling
Torsdag den 4. maj
Udtræksfag Engelsk skriftlig
Fredag den 5. maj
Udtræksfag Tysk
Mandag den 8. maj
Udtræksfag og Frivilligt fag Fransk Skr.
Tirsdag den 9. maj
Udtræksfag Biologi, Geografi, Fysik/Kemi
Onsdag den 10. maj
Pædagogisk dag – hel dag.
Torsdag den 11. maj
St. Bededag
Fredag den 12. maj
Arbejdsweekend
Lørdag den 20. maj
Søndag den 21. maj 2017
Kr. Himmelfart
Torsdag den 25. maj
Søndag den 28. maj 2017
Bestyrelsesmøde
Tirsdag den 30. maj
Pinse
Mandag den 5. juni
Bestyrelsesmøde
Tirsdag den 20. juni
Sommerferie
Lørdag den 24. juni
Søndag den 13. august 2017

Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk