Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
14/1 2011 - NFS NYT 3

Nummer 3

 
Praktikant på NFS

Af Markus Rindholt og Malthe Overgaard Nielsen

 Næstved Fri Skole har fået en praktikant, som hedder Ole. Han skal være på NFS til og med uge 8. Ole havde været på nogle forskellige folkeskoler og ville gerne prøve at være på en friskole. Derfor gik han ind på nettet og fandt NFS, som han syntes har nogle ting, som han gerne ville se i praksis. Han underviser i matematik, geografi, fysik og kemi. Ole kommer fra læreruddannelsen i Vordingborg.

Vi spurgte Ole, om han har haft en god oplevelse på skolen.

”En af de ting jeg har bidt mærke i er sådan som de store elever går ned i Urskoven og Junglen og støtter de mindre elever. Det har jeg lagt mærke til og det synes jeg er flot, så jeg ved ikke om det er en oplevelse, men det er en god en”, svarede han.

Vi håber Ole får mange gode oplevelser på NFS.


 
Elevtelefon-åbningstider

Elevtelefonen har været til debat på Skolemødet. Den blev taget væk i sidste uge, fordi nogle elever havde moret sig med at ringe til alarmcentralen i Slagelse. Det er rigtig vigtigt at lære, hvad en telefon skal bruges til, og hvad den især IKKE skal bruges til, og at det har nogle konsekvenser, hvis den bliver misbrugt. Derfor blev den i første omgang taget ned. Alle på skolen ved hvorfor.

Nogle Goplerbørn satte et forslag på Skolemødet om, at den blev genetableret. De oplevede, at små elever henvendte sig til dem for at låne sig til en mobiltelefon at ringe på for at lave legeaftaler.

 Resultatet af diskussionen på Skolemødet var, at telefonen bliver genåbnet, men kun i tidsintervallet kl. 12 til 14, da små elever så igen har mulighed for at låne den til at ringe hjem i forbindelse med legeaftaler.

 Vi opfordrer til, at man hjemme snakker med børnene om, hvornår det passer bedst, at de ringer hjem, så det bliver lettere for dem at lave de MEGET VIGTGE legeaftaler. Måske kan nogle af aftalerne laves på forhånd – det kan være en fordel, hvis de involverer hentning eller overnatning.


 
BRÆNDE efterlyses

 

En gruppe Gopler-børn har ønsket at have hjemkundskab udendørs på bål. For at det kan lade sig gøre på bedste vis, er der brug for noget godt brænde.

 

Er der mon nogen i forældregruppen, der har nogle knuder liggende, som de vil donere til skolen?? Afleveres til Charlotte – ring evt. og aftal på 27 81 06 59.


Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk