Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
29/3 2011 - NFS NYT 8

Nummer 8

 
Nye elever i Urskoven
Den 1. april starter 4 elever i Urskoven: Frederik, Julius, Elin og Sofie (lillesøster til Lucas L). De har været på besøg i sidste uge og synes at glæde sig til at starte på skolen. Velkommen til jer kl. 8:45 på fredag, hvor Lone tager imod.

 
Praktikanter fra Ollerup Lærerskole
Mette og Otto har nu haft deres første dag på skolen. De skal bruge de næste tre uger på at lære vores skole at kende og tage del i først vores skolehverdag, senere den lidt mindre hverdagsagtige kulturfestuge. De er førsteårsstuderende og skal bruge ugerne på at gøre sig nogle erfaringer omkring det at være lærer på netop vores skole. I kulturfestugen skal de have ansvaret for nogle af de aktiviteter, der skal forløbe sideløbende med forberedelserne til kulturfesten. De skal også løbende skrive dagbog om deres tanker og refleksioner – måske kan det senere blive til et indlæg her i NFS NYT. Også velkommen til jer.

 
Skolemødebeslutning
Det blev på denne uges skolemøde besluttet, at netadgangen for Urskovselever i den næste måned er begrænset. Der er blevet lavet en liste med tilladte websider – andre kan tilføjes. Listen er blevet lavet ud fra Urskovsbørnenes ønsker – dog er alle ønskede websider ikke kommet på listen. Forslaget er kommet op i forbindelse med en hændelse, hvor en 6-årig blev meget skræmt af noget, han så på internettet på skolen sammen med en lidt større dreng. Der var stort fremmøde på netop dette skolemøde, og forslaget har givet stor debat på skolen, da nogle af skolens grundværdier synes at være i spil: - læring gennem samvær på tværs af alder, -frihed til at styre skolelivet uden for undervisningen, - skolekultur byggende på tillid, - individuelle løsninger før kollektive, - en skolekultur der afspejler det omgivende samfund og værner om elevernes ret til at øve sig i selvstændighed. Der vil blive inviteret til et møde d. 28. april - som en slags høring ud i forældregruppen - jeg tænker også at elever er velkomne. Min hensigt med at lade et forslag komme på skolemøde her og nu har været at rumme en forældrebekymring, skabe debat og få erfaringer med hensyn til, hvad det er, de små gerne vil bruge internettet til, og hvad der sker, når der ikke er fælles regler for alle

 
Modelflyveklub søger ny plads!
Næstved Modelflyveklub skal finde et nyt sted at flyve fra, da vores nuværende plads skal laves om til Næstveds nye omfartsvej. Derfor søger vi nu en smule jord som vi kan leje. Vi flyver udelukkende med elektriske fly, og er derfor ikke en støjende aktivitet. Indtil dato har vi lånt et stykke jord af Skov- & Naturstyrelsen, hvilket vi mener i sig selv er en anbefaling vi kan være stolte af. Hos dem får man ikke lov til at støje! Ejer du noget jord, eller kender du nogen som har noget jord vi kan leje, så vil vi meget gerne hører om det. Vi vil gerne komme og demonstrerer vores fly, inden et evt. tilsagn om plads. Klubben er omfattet af en lovpligtig ansvarsforsikring, og har ligeledes et flyvepladsreglement. Vi ønsker en god dialog, og er åbne over for alle forslag. Kontakt Teddy Hansen - far til Tobias H. på 40190064 og se evt. på http://www.nmfk.dk

http://www.nmfk.dk
 
Amerikanske Billeder

Torsdag den 17. marts var Ballonerne på tur til København, hvor Jacob Holdt en uges tid havde indtaget Imperial-biografen med bl.a. sit opdaterede lysbilledshow fra 70´erne om sociale forhold især blandt USAs farvede befolkning. Det var en stor oplevelse – også en laaaang oplevelse – da showet tog 4½ time. Heldigvis var det krydret med rigtig god musik indimellem.

I faget engelsk indgår et udpluk af fotos, sangtekster, interviews og annoncer fra hans bog American Pictures som pensum til den mundtlige prøve i juni måned.


 
DemokratiFordi
Den 7. marts deltog 6 drenge fra Goplergruppen i et arrangement ”DemokratiFordi” på Christiansborg. Det kommer der et indlæg om i næste nyhedsbrev.

 
FTERLYSNING AF BØGER

FTERLYSNING AF BØGER

Er disse titler VÆK for alvor, så vi skal anskaffe dem på ny????????

Sarin-serien:

”Sarin i saltminen” og ”Sarin og stjernetårnet”

Spejlslottet nr. 4, 5 og 6:

(”Poppas hemmelighed”, ”Modos plan” – ”Kampen mod Zakka”)

Skolens bibliotek har efterhånden rigtig mange bøger, som børnene er glade for at læse. De mest populære er lette bøger i fantasygenren. Desværre har vi også lidt svært ved at holde styr på dem. De går fra hånd til hånd og ender indimellem på en fjern hylde eller i en taske og føles VÆK.


Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk