Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
20/8 2011 - NFS NYT 14

Nummer 14

 
NB
Det har de sidste år været fantastisk dejligt vejr på afslutningsdagen, og der har været vandkamp. Måske er det blevet en hel tradition?? For at kunne være med skal man naturligvis have skiftetøj i sit skab.

 
Sidste skoledag

Sidste skoledag, fredag d. 24. juni, er oprydningsdag. Skabene skal tømmes – ikke alle vil kunne beholde deres skab – og de skal gøres rene i sommerferien. Ud over generel rengøring/oprydning skal der rykkes møbler for at gøre klar til håndværkere, der skal husere i ferien.

 

Alle lånte bøger skal afleveres inden ferien – vil man låne bøger hen over ferien, skal der være en aftale herom. Især skal Ballonerne huske at aflevere alle bøger. Bøger, der er signeret for ved udlevering, vil der blive opkrævet erstatning for, hvis de ikke bliver afleveret.

 

Kommer man ikke den sidste dag, er det vigtigt, at man har sørget for tømning af skab, aflevering af bøger OG at give kontaktlæreren besked. Denne dag er det i øvrigt ok at tage tidligt hjem.


 
FØRSTE SKOLEDAG EFTER FERIEN

-ER MANDAG DEN 15. AUGUST!!

 Nye elever 

Der er en del rundvisninger og besøg i disse dage. Nogle af de nye elever kommer på besøg en enkelt dag, andre når lige at starte på denne side af sommerferien.


 
Tur til Geologisk

Goplergruppen har været på tur til Geologisk museum og Botanisk have

 

Turen var planlagt sammen med børnene i gruppen. Især var turen målrettet en flok børn der ofte vælger ikke at tage med på tur. De vil hellere bare blive hjemme (på skolen). Vi havde derfor snakket med dem om, hvilke emner de var interesseret i og havde planlagt turen ud fra deres ønsker.

 

Turen var i godt vejr. Det havde været meget varmt dagen i forvejen og regnvejr om natten. Inden for på museet var der MEGET varmt. Indholdet på geologisk museum handlede om solen og planeterne, og om hvordan jorden opstod. Nogle af børnene var rigtig godt inde i stoffet, underviseren var rigtig god, og vi lærte trods alt meget. Vi smagte på en meteorit, som smagte af jern, fordi det er det, der bliver tilbage, når et stjerneskud falder og brænder op. Resten af tiden gik vi rundt på museet og så på menneskets udvikling. Der var udstilling af forskellige forstenede kranier og knogler, Vi nåede også at se på forsteninger fra dinosauer.

 

I botanisk have gik vi rundt og nød det dejlige vejr, og vi fik spist vores mad. Der var ret stor interesse for alle de skønne planter, der er der, og de dyr der holder til. Især var nogle af os meget interesseret i kødædende planter. Vi købte een, som vi tog med hjem.

 

Det var en dejlig tur, og vi kom dødtrætte hjem.

 

Med sommerhilsener fra Charlotte.


 
Vi har brug for
Til projekt – af hvilken art ved jeg ikke i skrivende stund – søges gamle udendørs caféstole. Skolen har haft en ganske billig udgave med metalben/ramme og træsæde – og ryg. De er velegnede. Har du en eller flere, du havde tænkt dig at skille dig af med, vil Charlotte gerne have den/dem.

 
Sommerferieprojekter
I sommerferien håber vi på at få sat en låge op ud mod parkeringspladsen, så det bliver lidt tydeligere for de små nye elever, hvor skolens grund går til. Musikrummet i forsamlingshuset skulle gerne blive helt færdigt, og på skolen bliver hele varmesystemet skiftet.

 
Efterlysninger fra arbejdsdagene!!!

I forbindelse med arbejdsweekenden er en bradepande forsvundet –koksgrå (udvendig) 30 X 40 cm med sort sliplet belægning. Ved du hvor den er blevet gemt, eller har du pludselig en ekstra stående, bliver ejermanden glad.

 

Skolens tibetanske klokker, som vi bruger til at kalde til ro for at starte vores morgenmøder, er også forsvundet efter arbejdsdagene. Hvor er de mon?

 

Vi efterlyser også forklaringen på, at en bærbar computer blev fundet inde i vaskemaskinen i storkøkkenet. Der er sikkert en god forklaring – måske var det det” perfekte” gemmested, for at den ikke skulle blive støvet eller ??? Det er altid sjovt at finde frem til den virkelige historie, så kender du den, send en mail til skolen!!!

 

Computeren var godt nok gemt godt.


 
Fra skolemødet

Med hensyn til internetadgang blev det besluttet at fortsætte med den frie adgang. Der synes ikke at være de store forskelle – alt efter hvilke regler vi har. Vi opfordrer forældre til at lave regler for egne børn. Har man som forælder brug for at orientere sit barns kontaktlærer, så der kan blive holdt lidt øje, er man velkommen til at snakke med vedkommende om det.

 

Med hensyn til computerspil er reglen nu, at der må spilles computer efter klokken 14 alle dage. Denne regel gælder for hele skolen – også private computere. Om fredagen er det desuden tilladt at benytte andre former for spillemaskiner hele dagen.

 

Forældre opfordres til at snakke med deres børn om deres holdning til computerspil – fx mht. tidsforbrug.

 

Boblergruppen har søgt om og fået dispensation for computerspilreglen.


 
Endnu en efterlysning!
Skolen har to gange indkøbt ”Anne Franks dagbog”. Senest i dette skoleår. Hvor er den mon?

Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk