Hvad mere / Praktisk info / Nyhedsbrev tilmelding

Nyhedsbrev tilmelding

Navn
E-mail
:
CAPTCHA Image
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
19/9 2011 - NFS NYT 18

Nummer 18

 
Fredag den 16. september 2011

 

 

Så er september over os med et bid af kulde i sin stadig milde brise - og så ved vi, at NFS's årlige september-arbejdsdag er lige om hjørnet.

 

Vi går netop i disse dage og lægger sidste hånd på invitationen, listen over arbejdsopgaver, planlægning af dagen, indkøb af materialer – alle de småting der skal til, for at vi igen i år får en skøn dag sammen med den helt rigtige blanding af arbejde og berigende samvær.

 

Vi glæder os til at se jer alle sammen til endnu en dag, hvor vi løfter vores skole i fællesskab.

 

Kærlig hilsen og på gensyn bestyrelsen


 
Ballonernes biotop-tur til Glænø

Igen i år var vi på tur til Glænø hos carsten, som er økologisk landmand. Carsten har i år vundet en erhvervspris for sine græskalve, der er kalve, der normalt bliver slået ihjel, fordi de er tyrekalve af jersey-racen. Jersey-køer er malkekøer, ikke kødkvæg. Carsten leverer kødet til restauranten NOMA, som er kåret til verdens bedste restaurant. Han har udvidet sit sortiment af planteafgrøder, så det er sjovt og eksperimenterende. Dyrker knoldselleri, majs, hvidkål, rødkål, rosenkål, savojkål, bønner, svedjerug, havre til gryn og byg. Han fortalte med stor passion om sit liv og om at få økonomien til at hænge sammen. Vi kom derfra med store smags- og sanseoplevelser og materiale til elevernes kompendium om landbrug.

 


 
Skolens computerregler lige nu

Som ny på skolen kan det være svært at forholde sig til alt det nye, der omgiver ens børn. Hvordan er det nu det fx forholder sig med hensyn til computerbrug.

 

Lige nu ser skolens regler således ud:

 

Internetadgang er fri. Af hensyn til skolens demokratiske miljø, tages der hensyn til, hvem der er til stede, når der surfes på nettet. Med hensyn til computerspil er reglen, at der må spilles computer efter klokken 14 alle dage. PEGIs vejledende aldersanbefalinger gælder for både computerspil og film. Reglerne gælder for hele skolen – også private computere. Om fredagen er det desuden tilladt at benytte andre former for spillemaskiner hele dagen. I Junglen bestemmer Lone over computerne, som ind til efterårsferien kun må benyttes i undervisningsøjemed. (Ballongruppen har søgt om og fået dispensation for computerspilreglen).

 

Vi opfordrer forældre til at lave regler for egne børn. Har man som forælder brug for at orientere sit barns kontaktlærer, så der kan blive holdt lidt øje, er man velkommen til at snakke med vedkommende om det. Forældre opfordres i det hele taget til at snakke med deres børn om deres holdning til computerspil – fx mht. tidsforbrug.

 

I foråret havde vi en større debat omkring IT. Forskellige scenarier blev prøvet af – bl.a. med differentierede regler for de enkelte aldersgrupper. En nedskrevet IT-politik er på vej og vil blive annonceret her i NFS NYT, når den kan læses på skolens hjemmeside.


 
Havehjælp ønskes

Vi mangler nogle mennesker, der kan lide at gå og ”nusle” i haven for at vedligeholde den. Der er tale om måske 2 timer om måneden. Det er rigtig dejligt, når vi er flere, der mødes og får styr på en hel masse på én gang.

 

Kan du ikke komme til arbejdsdagene eller er du mere til at arbejde i en mindre gruppe, er dette også en måde at støtte skolen på.

 

Tilmeld dig som have-hjælper til Charlotte på 27 81 06 59

 


 
Atletikdagen d. 29. august 2011

Udgangspunktet og formålet med atletikdagen var, at alle skulle ha´ det sjovt. Vi ville også gerne gi´ børnene en fornemmelse af, hvad atletik egentlig er - og går ud på. Alle mødte op glade, trods regnvejret. Vi var delt op i 3 hold med ca. 24 elever og 2 lærere på hvert hold. Der var lavet en god aftale med H.G. ,så vi kunne låne stadion og også have adgang til alle H.G.´s atletikredskaber.

 

Vi var så heldige, at Michael (Josephines far fra Urskoven), som er erfaren atletikmand på højt plan, havde taget dagen fri for at instruere og hjælpe til med de mange forskellige øvelser og discipliner. Vi havde hækkeløb, 60 – 80 og 100 meter løb, kuglestød, discoskast, stangspring, længdespring, 3-spring, spydkast, sjove løb- og fjolleløb (med sammenbundne ben). Tippe underholdt de mindste med historier og lege. Heldigvis havde vi fået lov til at låne atletikklubbens træningslokale, så vi kunne trække indenfor og få varmen med en go´ kop te, da der var flere af de små, der var blevet våde og kolde.

 

Alt i alt synes både børn og voksne, at vi havde en god, sjov og lærerig atletikdag på H.G. stadion. Stor tak til Michael for hans tid og indsats. Også tak til Maiken (Axels mor fra Junglen) for at hjælpe til på dagen. Vi håber, vi kan lave en atletikdag igen til næste år - og forhåbentlig med bedre vejr.

 

Mange hilsener Kris, Charlotte, Hans, Tippe, Michael og Lone

 

Bøger


Næstved Fri Skole | CVR: 20995785 | Havrebjergvej 3, 4700 Næstved - Denmark | Tlf.: 55701054 | kontor@naestvedfriskole.dk